nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Haagse Duinen geopend

5 april 2017


Op 9 april 2017 wordt crematorium Haagse Duinen officieel geopend. Aan de Ockenburghstraat 29, de locatie van het al bekende CUVO uitvaartcentrum, is de laatste maanden hard gewerkt aan een geheel nieuw crematorium. CUVO regelt en verzorgt al jaren uitvaarten voor zowel leden van De Volharding als voor andere inwoners van de regio Den Haag. “Om de kwaliteit van de dienstverlening geheel in eigen hand te hebben, ontstond bij ons de behoefte aan een eigen crematorium. Dit is nu gelukt. Daar zijn wij zeer trots op,” aldus de heer Martini, voorzitter van CUVO/De Volharding.

Afgelopen zondag ontving het crematorium de zeer geïnteresseerde direct omwonenden van het crematorium al. De reacties op het gebouw en de dienstverlening waren al zeer positief. Komende zondag staat de officiële opening en de open dag (vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur) nog op het programma. Er worden zeker tussen de 600 en 800 belangstellenden verwacht.

Mooie architectuur en nieuwste techniek

Aan het gebouw valt al direct de mooie stenen buitengevel op. De gekozen kleuren en materialen geven het gebouw een natuurlijke uitstraling. Maar de echte schoonheid zit van binnen. Hoge plafonds, veel glas en hout en de zachte tinten van het meubilair omarmen de bezoeker. De rechte lijnen en vlakverdeling die is doorgevoerd door het hele gebouw zorgen voor rust. Iedereen die binnenkomt zal zich welkom voelen, mede door de vriendelijke ontvangst bij de ontvangstbalie. Het crematorium heeft een aula waar plaats is voor 400 bezoekers. Bij nog grotere uitvaarten kunnen de deuren tussen de ontvangstruimte en de aula open blijven, waardoor nog meer mensen de uitvaartdienst kunnen volgen.

Na de uitvaartplechtigheid in de aula is het mogelijk om gebruik te maken van de koffiekamers, het is ook mogelijk voor familie om mee te gaan naar de invoer van de kist in de oven. Hindoestaanse families hebben vaak deze wens, het is dan ook mogelijk om in de aula, via het scherm, het wegbrengen van de overledene te volgen. Daarvoor is een mooie overdekte omgang langs het vele groen aangelegd. Ook is het mogelijk om afscheid te nemen in de aula van Haagse Duinen en daarna de overledene te begraven op begraafplaats Westduin, er is directe verbinding vanuit de tuin van Haagse Duinen naar de begraafplaats.

De technische mogelijkheden zijn groot. Een mooi groot scherm in de aula en een hoogstaande geluidsinstallatie maken veel mogelijk. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om via een Skypeverbinding de uitvaart te volgen. Zo kunnen mensen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn, toch de uitvaart live volgen.

Gastvrijheid en maatwerk

Vooral de schitterende aula, die aan een zijde geheel van glas is, zal veel bezoekers aanspreken. Het vele glas maakt de ruimte licht, aangenaam en biedt de bezoeker uitzicht op het vele groen dat tussen het crematorium en begraafplaats Westduin gelegen is. Hiermee is het mogelijk om in echt prettige omgeving afscheid te nemen. Gastvrijheid staat in Haagse Duinen centraal. Iedere bezoeker zal zich welkom voelen, door de uitstraling van het gebouw, de mensen die er werken, maar ook doordat alles mogelijk is. Waar het in het verleden gebruikelijk was om na een uitvaartplechtigheid een kopje koffie met cake te serveren, is dat tegenwoordig steeds vaker niet meer het geval. De wensen van nabestaanden veranderen, men wil graag dat er goede producten geserveerd worden van hoge kwaliteit. Alles wat in de betere horecagelegenheden wordt geboden, wordt nu ook bij uitvaarten gevraagd. Dankzij de moderne professionele keuken in Haagse Duinen, is het mogelijk om aan al die wensen invulling te geven. Maatwerk voor iedereen.

Boeken

Wilt u een crematieplechtigheid organiseren in Haagse Duinen? Neem dan contact op met Top Uitvaarten.nl. Bel 06-4897 4500 of stuur een mail voor een offerte naar info@top-uitvaarten.nl

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Den Haag op www.uitvaart-den-haag.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >