nieuws

Facultatieve
Sponsors

Den Hollandsche Gedenktekens opent inspiratiewinkel in Nederweert

2 april 2017

Den Hollandsche Gedenktekens heeft per 1 april 2017 haar nieuwe winkel met gedenktekens, kindergedenktekens, urnenmonumenten en urnen in Midden-Limburg geopend. De nieuwe winkel zit in het oude pand van Artea Grafmonumenten aan de Pannenweg 136 in Nederweert. Met de komst van Den Hollandsche Gedenktekens heeft Limburg er vanaf nu een uniek bedrijf bij dat gedenktekens op een nieuwe manier ontwerpt, maakt en zorgt voor een andere beleving bij het oriënteren op een gedenkteken.

Nieuwe kijk op gedenktekens


Den Hollandsche Gedenktekens is geen steenhouwerij in de traditionele zin, maar een creatief bedrijf dat duurzame gedenktekens ontwerpt en maakt van de meest uiteenlopende materialen. In plaats van het aanbieden van statische grafstenen, maken ontwerpers van Den Hollandsche samen met nabestaanden een persoonlijk ontwerp voor een gedenkteken en verwerken hierin alle wensen. Om ideeën op te doen, kunnen mensen zich oriënteren in de inspiratiewinkels en inspiratietuinen die sfeervol zijn ingericht.

“Deze aanpak wordt door al onze klanten gewaardeerd. We hebben namelijk in het verleden ervaren dat mensen in de maanden na de uitvaart vaak nog met de verwerking bezig zijn en bij het oriënteren op een gedenkteken niet goed weten waar ze aan toe zijn. Wij helpen de nabestaanden juist bij het maken van de keuzes door te laten zien wat er mogelijk is. Ook maken we samen met hen het ontwerp in een prettige omgeving. Het uitkiezen en laten ontwerpen van een gedenkteken is onderdeel van het verwerkingsproces en daar willen wij op een gepaste manier mee omgaan. Bovendien nemen wij in het vervolgtraject ook alles uit handen, van het aanvragen van de vergunning tot het vakkundig plaatsen. Zo hebben de nabestaanden volledige controle over het ontwerp, het uiteindelijke resultaat en het budget, maar worden ze niet belast met de zaken daaromheen.” Aldus Wim ter Steege, eigenaar van Den Hollandsche Gedenktekens.

Deze nieuwe kijk op gedenktekens is ook in het zuiden van Nederland opgemerkt. Vanuit Limburg kwamen er steeds meer mensen naar de winkels in Elst (Gld.) en Tilburg om een gedenkteken te laten ontwerpen en maken. Om aan de toenemende groep Limburgse bezoekers tegemoet te komen, wilde Den Hollandsche al lange tijd een winkel openen in de provincie. Ter Steege is enthousiast over de nieuwe locatie:“Met de nieuwe inspiratiewinkel in Nederweert hebben wij een prachtige locatie gevonden die vanuit de hele provincie Limburg goed te bereiken is.”

Meer informatie


Mensen die willen komen kijken in de nieuwe inspiratiewinkel van Den Hollandsche Gedenktekens in Nederweert zijn vanaf 1 april van harte welkom. Daarnaast is het al mogelijk om het assortiment met gedenktekens, urnenmonumenten en urnen te bekijken en ideeën op te doen op de uitgebreide website van Den Hollandsche Gedenktekens: www.denhollandsche.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE