nieuws

Facultatieve
Sponsors

Mr. Van der Putten benoemd tot lid taskforce lijkschouw en gerechtelijke sectie

4 april 2017


Mr. Willem van der Putten, vaste medewerker van Uitvaart.nl voor de Juridische adviesrubriek, is benoemd tot lid van de Taskforce lijkschouw en gerechtelijke sectie. De taskforce wordt voorgezeten door de burgemeester van Lelystad, mr. I.R. Adema. De leden zijn benoemd door de Minister van Veiligheid en Justitie.

De taskforce gaat zich bezig houden met het Nederlands systeem omtrent de kwaliteit van de lijkschouw. Voorkomen moet worden dat misdrijven niet worden opgemerkt doordat de lijkschouw niet goed wordt uitgevoerd. Uit onderzoek van het NFI bleek eerder dat er in 2015 mogelijk 20 tot 25 strafrechtelijke feiten met de dood tot gevolg zijn gemist. Voor de minister was dat reden om de Taskforce Lijkschouw en Gerechtelijke Sectie in te stellen.

Samenstelling Taskforce:

  • mr. I.R. Adema, burgemeester van Lelystad, tevens voorzitter;
  • drs. R. Duzijn, vertegenwoordiger van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot Bevordering der Geneeskunst (KNMG) en directeur van de Koepel Artsen Maatschappij en Gezondheid (KAMG)
  • mr. W.G.H.M.van der Putten, juridisch adviseur gespecialiseerd in het lijkbezorgingsrecht en het bestuursrecht;
  • prof. dr. C.J. de Poot, bijzonder hoogleraar Criminalistiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam en onderzoeker bij het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie;
  • prof. dr. U.J.L. Reijnders, bijzonder Hoogleraar Eerstelijns Forensische Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam/AMC en forensisch arts bij de GGD Amsterdam;
  • dr. Tj.G. Wiersma, huisarts en senior wetenschappelijk medewerker bij het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >