nieuws

Facultatieve
Sponsors

Speciale site over de uitvaart in Hengelo

25 april 2017


Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van Hengelo terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Hengelo en omliggende gemeenten. De nieuwe site Uitvaartverzorging-Hengelo.nl biedt Hengeloƫrs houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Hengeloos tintje te geven.

Na Enschede is Hengelo de grootste plaats in Twente. De gemeente Hengelo telt 80.990 inwoners. De Oude Algemene Begraafplaats aan de Bornsestraat is de oudste begraafplaats in Hengelo. De begraafplaats ontstond rond de kapel van het Huis Hengelo en de oudste grafsteen dateert van 1625. Het poortgebouw met bijbehorende woning werd in 1885 gebouwd. Omdat de bestaande begraafplaats te klein werd, werd in 1910 buiten het centrum aan de Oldenzaalsestraat de nieuwe Algemene Begraafplaats naar ontwerp van Leonard Springer in Engelse landschapsstijl aangelegd. De neoclassicistische entree vormt de toegang tot de begraafplaats. Aan het einde van de achttiende eeuw verzocht de Joods gemeenschap in Hengelo om een eigen begraafplaats. Tot die tijd werden de overledenen op een gezamenlijke begraafplaats met de gemeenschappen in Delden en Borne in de buurtschap Buren begraven.(*)

De website Uitvaartverzorging-Hengelo.nl bevat praktische informatie over wat mensen vandaag de dag het beste kunnen doen op het moment dat ze worden geconfronteerd met het overlijden van een dierbare. De informatie kan mensen inspireren om het afscheid helemaal naar eigen wens in te vullen. In Hengelo valt op het gebied van uitvaart heel wat te kiezen. De meeste uitvaartplechtigheden worden gehouden in de aula van begraafplaats Oldenzaalsestraat als er gekozen wordt voor een begrafenis in Hengelo. Voor crematies vinden de meeste uitvaartplechtigheden plaats in crematorium Enschede of Almelo. Het komt ook regelmatig voor dat de plechtigheid wordt gehouden in een uitvaartcentrum in Hengelo of in een kerk. Vaak vinden families het praktisch om meerdere onderdelen van de uitvaart te centraliseren op dezelfde locatie. Het kan ook zijn dat men de condoleance ook laat plaatsvinden op de begraafplaats, in het crematorium, kerk of uitvaartcentrum.

Uitvaartverzorging-Hengelo.nl biedt ook informatie over terminale zorg en hospices, geeft adviezen over wat te doen na overlijden, geeft tips over hoe je een uitvaartondernemer in Hengelo kiest en nog veel meer. Kortom, heb je je hele leven gewoond in Hengelo en wil je je afscheid in Hengelo laten plaatsvinden, dan kun je voor alle benodigde informatie terecht op www.uitvaartverzorging-hengelo.nl .


(*) Bron: Wikipedia.org

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >