nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaart.nl's columniste Mariska Overman presenteert boek

Overledenenverzorgster hoofdpersoon in thrillerdebuut

18 april 2017


Columniste Mariska Overman heeft vorige week haar thrillerdebuut Hoofdzaak gepresenteerd. Het boek, dat uitgegeven wordt door De Crime Compagnie, draait om Isabel Dieudonné, die rechercheur én specialist postmortale zorg is.

Overman schrijft sinds 2012 columns over rouw voor websites als uitvaart.nl, uitvaartbranche.nl en palliatievezorg.nl. Al geruime tijd koesterde ze de wens een boek te schrijven. Dat werd dus Hoofdzaak, een thriller. Ze schreef het vorig jaar in drie maanden tijd. Nadat ze op een vrijdag het manuscript naar de Crime Compagnie had verstuurd, volgde op maandag een uiterst positieve reactie van de uitgever. Een week later ondertekende ze een contract voor minstens twee boeken.
Hoofdzaak begint met de vondst van een hoofd op de keukentafel. Het wordt aangetroffen in het huis van David Nichols, halfbroer van Isabel en lid van een rechercheteam. Isabel wordt door David gevraagd mee te helpen met een zoektocht naar antwoorden op vragen als: van wie is dat hoofd, en waarom ligt dat daar?

Overman staat in het boek nadrukkelijk stil bij het werk dat specialisten postmortale zorg uitvoeren. De sectie die zij op het hoofd uitvoeren, wordt gedetailleerd beschreven. “Ten eerste omdat dit een belangrijk deel uitmaakt van het onderzoek dat uitgevoerd wordt”, zegt Overman, “maar ook om lezers te laten zien hoe belangrijk hun werk is en met hoeveel passie dit meestal wordt uitgevoerd.”

Overman gaf eerder les in postmortale zorg toen ze bij een regionale uitvaartonderneming werkte. Daar richtte ze een scholingsinstituut op, dat onder meer lessen postmortale zorg aanbood aan verpleegkundigen en verzorgenden. Tegenwoordig werkt ze met haar man bij Bureau MORBidee, een eigen communicatiebureau dat zich richt op het bespreekbaar(der) maken van de dood.

Hoewel het boek nog geen week uit is, staan op haar website www.mariskaoverman.nl al enkele handenvol verwijzingen naar recensies van Hoofdzaak, die voornamelijk geschreven zijn door bloggers van leescommunities. “Met een uitzonderlijk scherp oog voor detail en het creëren van een beklemmende sfeer heeft Overman een knappe prestatie geleverd”, stelt ene Patrice. “Een extra kers op de taart is de vele tot in detail beschreven informatie over het pathologische gedeelte, dit is smullen voor alle lezers die hier echt van houden”, stelt Moon.

Wie de eerste 21 pagina’s van het boek wil lezen, kan hier terecht.Voor meer informatie: http://crimecompagnie.nl/nieuw/product/hoofdzaak/

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE