nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden en Sassen Dielemans Dickhaut gefuseerd

12 april 2017

Landelijke dekking

Sassen Dielemans Dickhaut Uitvaartverzorgers en Uitvaartorganisatie Yarden zijn per vandaag gefuseerd. De fusie zorgt samen met de vergevorderde plannen van Yarden voor de bouw van een crematorium en een uitvaartcentrum in het monumentale pand de Weerterhof in Meerssen, voor een sterke positie op het gebied van uitvaart in Maastricht en de zuidelijke regio. Een goed en waardig afscheid wordt door de fusie voor nog meer mensen in deze regio bereikbaar. De fusie gaat naar alle waarschijnlijkheid extra banen opleveren.

Landelijke dekking

Sabrina Franken, directeur Yarden Uitvaartverzorging: ‘Deze fusie is een logisch gevolg van de gesprekken die we al langere tijd met elkaar voeren. Yarden streeft naar een landelijke dekking om iedereen in Nederland een passend afscheid te kunnen geven. Sassen Dielemans Dickhaut heeft veel kennis van de Maastrichtse markt en heeft drie strategisch gelegen vestigingen. Deze sterke positie in Maastricht en omstreken en de kwalitatieve uitstraling van Sassen Dielemans Dickhaut zijn voor ons erg aantrekkelijk. De fusie met zo’n sterke speler maakt ons trots en zorgt ervoor dat een goed en waardig afscheid voor nog meer mensen in deze regio bereikbaar wordt. Dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’

Lokaal sterk

Branko Reinders, directeur Sassen Dielemans Dickhaut: ‘Deze fusie biedt grote voordelen voor onze organisaties. Yarden voorziet Maastricht en omgeving met de realisatie van de Weerterhof van een crematorium met daarbij een hoogwaardig horecaconcept. Uitstraling, allure en invulling daarvan sluiten aan bij de identiteit van stad en streek. Daarnaast gaat de samenwerking ons efficiency- en schaalvoordelen opleveren. Met name op de gebieden innovatie en marketing kunnen wij meeliften op het succes van Yarden, terwijl we wel onder onze lokaal sterke naam actief blijven. Wij zijn er daarom van overtuigd dat de fusie voor alle betrokkenen positief is.’

Over Yarden

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Over Sassen Dielemans Dickhaut

Sassen Dielemans Dickhaut Uitvaartverzorgers is al ruim 145 jaar een begrip in Maastricht en Zuid-Limburg. Een onderneming met tradities, maar toch volop in beweging. Wij assisteren de nabestaanden bij het nemen van lastige beslissingen in een vaak korte periode. Daarbij wordt rekening gehouden met het persoonlijke karakter van zowel de overledene als van degenen die de uitvaart bijwonen. Vroeger waren alle uitvaarten ongeveer hetzelfde; de nadruk lag vooral op 'regelen'. Door de individualisering en de vele culturen die tegenwoordig in ons land samenleven, is die rol veranderd in 'adviseren' en 'begeleiden'. Dit stelt hogere eisen aan de professionaliteit van uitvaartorganisaties. Wij zien het als een uitdaging om voor elke persoonlijke wens een passende oplossing te vinden. Daarnaast maakt Sassen Dielemans Dickhaut graag gebruik van expertise en relaties in de omgeving, waardoor in velerlei opzichten maatwerk wordt geboden, gekoppeld aan hoogwaardige en betaalbare kwaliteit. Met als eindresultaat een in alle opzichten memorabel afscheid.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >