nieuws

Facultatieve
Sponsors

Enthousiast een crematorium bekijken

10 april 2017


Ruim 1200 bezoekers bij opening crematorium Haagse Duinen. Wethouder Baldewsingh opent Haagse Duinen voor de Hindoestaanse gemeenschap, na ludieke officiële opening door Bart Chabot.

Afgelopen zondag 9 april bezochten zeker 1200 mensen het crematorium Haagse Duinen. Het nieuwe crematorium van CUVO werd in de ochtend officieel geopend door voorzitter Martini onder begeleiding en goedkeuring van de Haagse dichter en schrijver Bart Chabot. In de middag opende Haagse Duinen de deuren voor iedereen die geïnteresseerd was in het nieuwe crematorium. Vol bewondering, interesse en zelfs enthousiasme bezichtigden honderden mensen de bezoekersruimten, de mooie aula, de omgang naar de begraafplaats en de oven. Vooral die laatste trok de aandacht. Over het gebouw spraken alle bezoekers niets dan lof. Met name de mooi verlichte aula die direct in contact staat met het vele groen, sprong in het oog.

Trotse deelnemers dichtwedstrijd

In de ochtend werd crematorium Haagse Duinen officieel geopend. De 86-jarige winnares van de dichtwedstrijd, mevrouw Bourgonjen uit Zoetermeer, onthulde samen met voorzitter Martini het winnende gedicht. Bart Chabot, voorzitter van de jury, droeg het gedicht van mevrouw Bourgonjen op de voor hem zo herkenbare wijze voor. Naast de hoofdprijs ontving de winnares een groot applaus van alle aanwezigen. De dichtwedstrijd leverde maar liefst 228 inzendingen op. De schrijvers van de vijf beste gedichten mochten bij deze officiële opening aanwezig zijn.

Wethouder enthousiasmeert de Hindoestaanse gemeenschap

In de avond was er speciaal voor de grote Hindoestaanse gemeenschap uit de regio een bijeenkomst waar twee Pandits de zegen vroegen voor het crematorium. De Haagse wethouder Baldewsingh ontstak een dia en sprak mooie woorden. Hij benadrukte dat Den Haag met dit crematorium een primeur heeft, het eerste crematorium in Nederland dat zo duidelijk rekening houdt met de wensen en rituelen van de Hindoestanen. Hij riep de Hindoestanen dan ook op om vooral gebruik te maken van deze mogelijkheden. Hij complimenteerde CUVO/De Volharding met het mooie uitvaartcentrum en crematorium.

Open dag druk bezocht

Veel leden van CUVO/De Volharding, maar ook veel andere inwoners van Den Haag, bekeken het crematorium tijdens de open dag. Het duurzame gebouw, de hoogstaande gastvrijheid en de vele technische mogelijkheden om een afscheid helemaal naar wens uit te voeren, werden bewonderd. Er was zelfs sprake van enthousiasme. “Het gebouw omarmt je op een heel prettige manier”, zo sprak een bezoeker. “Liever kom je hier niet vaak, maar als het dan zover is, is dit wel een heel erg mooie plek voor een afscheid”. Voorzitter van uitvaartcoöperatie CUVO, de heer Martini, benadrukte dat de hoge kwaliteit dienstverlening van CUVO nu ook gegarandeerd is, vanaf regelen tot en met het afscheid en de crematie, voor dat laatste moesten CUVO-leden tot nu toe naar een ander crematorium.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE