nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wereldlichtjesdag dit jaar ook in Tilburg

17 november 2014

Zondag 14 december is het Wereldlichtjesdag en steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Dit jaar voor het eerst ook bij Crematorium Tilburg. Het aansteken van de kaarsjes vormt de opening van een viering voor jong en oud, verzorgd door ritueelbegeleider bij afscheid Rob van Tilburg.

Wereldlichtjesdag vindt elke 2e zondag in december plaats en is de Nederlandse variant van World Wide Candle Lighting, ontstaan in 1997 in Amerika op initiatief van The Compassionate Friends. In 2013 werd op zo’n 80 verschillende locaties in Nederland een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Dit jaar voor het eerst dus ook in Tilburg.

Iedereen die een (of meer) overleden kind(eren) wil herdenken is van harte uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Ouders die zelf een kind verloren hebben, maar ook broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, andere familieleden, vrienden, kennissen, buren, docenten, enzovoort. Het maakt niet wat uw relatie tot het kind was, hoe oud het was of hoe lang het geleden is dat het kind overleed.

Tijdens de viering worden overleden kinderen herinnerd met woorden, beelden, rituelen en (live) muziek. Zo wordt u muzikaal welkom geheten door Chavah Lichtenberg op de vleugel, terwijl u ruimschoots de gelegenheid heeft om ieder een kaarsje aan te steken. Een belangrijk onderdeel is ook een fotopresentatie van de kinderen die we herdenken. Verder zijn er bijdrages van onder andere Lowie van Gorp (vader van Guusje en oprichter van Stichting ‘Kanjerguusje’), Francien Nijkamp (moeder van Dianne, dichter en kunstenares) en singer-songwriter Yvon.

U bent welkom vanaf 18:30 uur. De herdenkingsbijeenkomst begint exact om 19:00 met het lichtritueel en duurt tot ongeveer tot 20:15 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot het drinken van koffie/thee. Toegang en koffie/thee zijn gratis. Om u te verzekeren van een (zit)plaats, kunt u zich aanmelden door een email te sturen aan: rob@robvantilburg.com, of als u geen e-mail heeft, te bellen met 06-1430 6565. Wilt u uw eigen (klein-)kind herdenken met foto en/of naamsvermelding, geeft u dit dan direct bij aanmelding aan (uiterlijk donderdag 11 december).

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE