nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bijna een derde van de Nederlanders vindt condoleancemoment ongemakkelijk

Yarden helpt met alternatief voor condoleanceregister

26 november 2014


Lange rijen, handen schudden en zoeken naar juiste woorden: het moment van condoleren tijdens een uitvaart wordt door bijna een derde van de Nederlanders als ongemakkelijk en lastig ervaren*. Het traditionele condoleanceregister biedt bovendien geen ruimte voor een persoonlijke boodschap. Reden voor Yarden om het nieuwe concept Goodbyes® te omarmen: een alternatief voor het traditionele condoleanceregister.

Bezoekers kunnen in alle rust, op fraai vormgegeven kaartjes, hun condoleance, herinnering of wens achterlaten. De kaartjes worden verzameld in de speciaal ontworpen herinneringsbox. Eenmaal thuis kunnen nabestaanden de duurzame box aanvullen met persoonlijke spullen van de overleden geliefde die men graag bewaart, zoals de rouwkaart (70 procent), sieraden (61 procent) en foto’s (32 procent).

“Goodbyes® is een mooi en modern alternatief voor het traditionele condoleanceregister dat vaak als onpersoonlijk wordt ervaren. Daarnaast moeten bezoekers in de rij staan om iets op te schrijven en is er weinig ruimte om je medeleven en gevoelens te uiten. De herinneringsbox staat samen met de bijbehorende kaartjes op een rustige plek in de ruimte tijdens het condoleren. Dit geeft bezoekers alle tijd om een mooie boodschap of herinnering op papier te zetten. Bovendien is het voor nabestaanden heel fijn om de herinneringsbox na afloop af en toe te pakken om de boodschappen nog eens rustig door te lezen”, aldus Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging Yarden.

Kostbare herinneringen bundelen

Persoonlijke herinneringen zijn erg waardevol voor de nabestaanden. Ruim 45 procent van de ondervraagden geeft aan een overleden geliefde te herdenken door herinneringen op te halen. De Goodbyes® herinneringsbox biedt nabestaanden een vaste plek om kostbare herinneringen voor lange tijd te bewaren. Want naast de bijbehorende kaarten, biedt de box ook ruimte voor andere waardevolle spullen en herinneringen. Uit onderzoek van Yarden blijkt dat ruim 90 procent herinneringen aan de uitvaart bewaart. Dit varieert van de rouwkaart tot brieven, een uitgeschreven speech en muziek van de uitvaart. Daarnaast bewaart 6 op de 10 ondervraagden sieraden van hun overleden dierbare en ruim 35 procent bewaart diens geschreven stukken.

* Onderzoek van Yarden onder ruim 500 Nederlanders.


Over Yarden

ls dé uitvaartspecialist van Nederland heeft Yarden de ervaring dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunt en inspireert zij nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Maximale persoonlijke aandacht staat voor Yarden centraal. Voor, tijdens en na het afscheid. Elke individuele afscheidswens is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Yarden maakt dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een lage premie. Zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan bij Yarden hoog in het vaandel. Yarden is één van de drie grootste uitvaartorganisaties van ons land en is bovendien een vereniging. Deze telt bijna één miljoen leden en heeft geen winstoogmerk. Met 41 uitvaartcentra, 23 crematoria, 26 franchisenemers Uitvaartzorg en 7 begraafplaatsen in heel Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE