nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzorger Barry de Haas nieuw gezicht in regio Beverwijk en Heemskerk

13 november 2014


Als ambulancechauffeur in Kennemerland had Barry de Haas niet alleen contact met patiënten, maar ook met hun families. Juist het ondersteunen van de familie vond hij het meeste voldoening geven. Daarom maakte hij de overstap naar het uitvaartvak. Onder de naam Monuta De Haas verzorgt Barry uitvaarten in de regio Beverwijk en Haarlem. Hierbij ondersteunt hij nabestaanden in de periode tijdens en na het overlijden van hun dierbare en neemt hen praktische zaken uit handen.

Barry: “Als ambulancechauffeur bij de GGD Kennemerland had ik een dynamische baan met veel verantwoordelijk. Het is een vak waar je veel contact met de mensen hebt. De patiënt staat voorop, maar ik vond het juist ook heel belangrijk om de familie erbij te betrekken. Uitleg geven over wat je doet en wat er gebeurt bij aankomst in het ziekenhuis. Dat geeft mensen een bepaalde rust.

Op de ambulance heb je veel verantwoordelijkheid, maar ik wilde meer, meer zelfstandigheid en meer contact met de mensen. Om te kijken of uitvaartverzorging bij mij past, heb ik een tijdje meegekeken bij een andere vestiging van Monuta, Monuta Devotio. Mijn interesse was gewekt en ik werd steeds nieuwsgieriger; dit wilde ik ook doen! Ik heb toen een zeer goede interne opleiding van bijna twee jaar bij Monuta Devotio gevolgd, zodat ik alle kennis en kunde in huis heb om een uitvaart te kunnen verzorgen.

Nu heb ik mijn eigen gebied en daar ben ik de mensen graag tot steun. Niet alleen tijdens de uitvaart, maar ook in de periode daarvoor en daarna. Na het overlijden van een dierbare ga ik naar de familie toe. We bespreken dan samen alle wensen en mogelijkheden. Ik besteed veel tijd aan de voorbereiding van de uitvaart en betrek nabestaanden bij iedere stap in het proces. Dat contact is heel intensief en je bouwt in een korte periode een vertrouwensband op. Die band zorgt ervoor dat ik de uitvaart zo persoonlijk mogelijk kan maken. Ik wil voor nabestaanden echt het verschil maken. Het is lastig om te omschrijven, het is een gevoel. Ik zet mij volledig in om een afscheid te creëren zoals de nabestaanden dat voor ogen hebben.

Tegenwoordig is bijna alles mogelijk en ik denk daar graag over mee. Op basis van de wensen maak ik een kostenbegroting. Ik wil niet dat mensen achteraf voor vervelende verrassingen komen te staan. Nabestaanden hebben het immers al moeilijk genoeg. Daarom is alles gespecificeerd, wat de offerte overzichtelijk en transparant maakt.

Iedereen heeft verschillende wensen, dus iedere uitvaart is maatwerk. Of het nu om die ene speciale locatie gaat of juist dat kleine detail in de kleding of in de rouwcirculaire, aan alles word gedacht. Mijn belangrijkste waarde: oprechte betrokkenheid!

Kijk voor meer informatie op www.monutadehaas.nl of neem contact op via info@monutadehaas.nl. Heeft u vragen? Voor het maken van een afspraak of het melden van een overlijden kunt u ook bellen naar 0251-700216 (dag en nacht bereikbaar), ook als u niet of elders verzekerd bent.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >