nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rouwcafé “OMARM” in Middelburg

25 november 2014

Vanaf woensdag 3 december opent in Middelburg een rouwcafé. In het rouwcafé kunnen mensen elkaar ontmoeten die een verlieservaring hebben. Ook andere belangstellenden zijn welkom. De toegang is gratis.

Angelique Duvekot is de initiatiefneemster van dit café. Zij is in de regio Zeeland actief als ritueelbegeleider bij Afscheid. Haar onderneming heet Anankh. Door de huidige maatschappelijke ontwikkelingen ziet zij een knelpunt. Mensen worden ouder, hun sociale kring wordt kleiner. Het beroep wat gedaan wordt op mantelzorgers is groot. Vaak is het voor de mantelzorgers moeilijk de zorg te combineren met hun privéleven, of is het fysiek te zwaar. Zij hebben geen deskundige kennis over het rouwproces. Ze willen graag helpen en bieden oplossingen aan. De persoon die rouwt zit hier niet altijd op te wachten, die wil gewoon zijn verhaal vertellen. Dat kan in rouwcafé “OMARM”.

In rouwcafé “OMARM” kunnen mensen met elkaar in gesprek gaan of luisterend aanwezig zijn. Zo steun krijgen van elkaar. Zo een schouder bieden. Dit onder genot van een bakkie troost. Ook voor advies rondom rouw, afscheid nemen kan men bij “OMARM” terecht.

“OMARM” staat voor; open zijn over emoties vraagt moed, maar in een sfeer van aandacht en ruimte krijgen zijn er mogelijkheden om je rouw en verdriet te verwerken (auteur: Henriette Doosje; Buro Nazorg).

Iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur staan de deuren van buurtcentrum ’T Trefpunt open voor het rouwcafé.
Bezoekadres: Oranjelaan 19 Middelburg (Hof van Buren).
Koffie/thee: €1.00.

Voor meer informatie:
Angelique Duvekot
www.anankh.nl/rouwcafeacute-omarm
06-55343935.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE