nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gezamenlijk herdenken tijdens Lichtjesavond op Moscowa

27 november 2014

Op vrijdag 12 december vindt op Begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) tussen 18.00 en 19.30 uur de jaarlijkse Lichtjesavond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door Coöperatie DELA, Uitvaartverzorging Kramer, Begraafplaats & Crematorium Moscowa en medewerkers van de Eusebiusparochie. Tijdens de Lichtjesavond is iedereen welkom om dierbare(n)te herdenken.

Het gedenkpark wordt sfeervol verlicht met kaarsen en fakkels. Nabestaanden ontvangen bij aankomst een kaarsje en kunnen een geschreven herinnering ophangen in de herdenkingsboom. Het Binnenstadskoor en doedelzakspelers verzorgen sfeervolle muziek. Coöperatie DELA en Uitvaartverzorging Kramer verzorgen in de Lindenzaal elk half uur een lezing door gastspreker Leo van den Hazelkamp. Hij is uitvaartverzorger en leest eigen verhalen en gedichten voor, die gebaseerd zijn op ervaringen en gesprekken met nabestaanden. Een harpiste begeleidt de voordracht. Er zijn diverse uitvaartvoorgangers van de Eusebiusparochie aanwezig en er is een ‘gedichtenpad’. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd en ook aan kinderen is gedacht. Iedereen is van harte welkom.

Herinneringen levend houden
De Lichtjesavond wil mensen helpen herinneringen levend te houden. André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa: “Door de gelegenheid te bieden samen te gedenken, zo aan het einde van het jaar, hopen wij met onze Lichtjesavond troost te bieden. We organiseren deze avond nu voor de vierde keer, omdat we merken dat het aan een behoefte voldoet. De Lichtjesavond is, ondanks het gemis en verdriet, een hele warme avond.”

Over Begraafplaats & Crematorium Moscowa
Begraafplaats & Crematorium Moscowa - onderdeel van ‘de Facultatieve Groep’ - is een echt Arnhems gedenkpark. Het terrein van de uitgestrekte monumentale begraafplaats (1873) heeft een fraaie ligging en is ook een geliefd wandelgebied. Invulling geven aan persoonlijke wensen is voor Moscowa altijd hét uitgangspunt. Voor, tijdens maar zeker ook na afloop van een plechtigheid.

Over Coöperatie DELA
DELA helpt mensen al 75 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, opvang, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van Coöperatie DELA haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet te laten zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen.

Over Uitvaartverzorging Kramer
Uitvaartverzorging Kramer is een gerenommeerd Arnhems familiebedrijf dat al meer dan 129 jaar uitvaarten verzorgt in Arnhem en wijde omgeving. Kernwaarden van het bedrijf zijn: kwaliteit op alle fronten, onderscheidend vermogen, degelijk, stijlvol en verzorgd. Niets is Kramer te veel, de service
gaat heel ver en iedereen staat klaar om te zorgen dat de uitvaart geheel naar wens verloopt. Vrijwel alles wordt in eigen beheer gedaan. Naast de vestiging in Arnhem heeft Kramer een kantoor in Nijmegen, rouwcentra in Velp en Westervoort en een Afscheidshuys in Apeldoorn.

Kijk voor de meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Arnhem op www.uitvaart-arnhem.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE