nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vanaf nu in de boekenlijst op Uitvaart.nl: Leven met zelfdoding

5 november 2014


Wat gebeurt er met je nadat je kind, je partner, je vader of moeder, een broer, zus of hele goeie vriend zichzelf om het leven brengt? Hoe ziet je leven er na zo’n ingrijpende gebeurtenis uit? Het recent verschenen boek ‘Leven met zelfdoding’ hoopt antwoord te geven op die vragen.

Het bestaat uit zestig brieven van mannen en vrouwen die in het verleden met zelfdoding in hun directe omgeving te maken hebben gehad. In hun brieven richten ze zich op een - voor hen onbekende - lotgenoot. Iemand die onlangs hetzelfde heeft meegemaakt en die ze hopen te helpen door hun eigen ervaring te delen met hen. Brieven over verdriet en liefde, woede en respect, wanhoop en hoop.

Zestig brieven
Het boek is een initiatief van Sinds 1883 - uitgevers. Daar leefde de gedachte dat op deze manier anderen geholpen konden worden. Jolien van der Kooij, docent aan de uitvaartvakopleiding en Wouter de Jonge, uitvaartondernemer, vonden zestig mensen bereid om een brief te schrijven waarin ze laten zien hoe het verlies met hun leven verweven is geraakt. Het resulteerde zestig heel verschillende brieven. Stuk voor stuk persoonlijk. Soms adembenemend, hartverscheurend, verschrikkelijk. Soms heel praktisch: met tips om het leven door te komen. Het is een boek geworden waarvan wij hopen dat heel veel mensen die nu met zelfdoding in hun omgeving te maken hebben of krijgen er troost uit kunnen halen.

Leven met zelfdoding is vanaf nu ook terug te vinden in de meest uitgebreide boekenlijst over het onderwerp uitvaart op Uitvaart.nl..

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >