nieuws

Facultatieve
Sponsors

Grote restyling Yarden uitvaartcentrum en crematorium Ölandhorst in Lelystad

25 november 2014


Het uitvaartcentrum en crematorium in Lelystad, Ölandhorst wordt momenteel grondig verbouwd. Vanaf 17 december opent het Ölandhorst haar ‘nieuwe’ deuren voor het publiek. Het pand wordt nu verbouwd, gerenoveerd en opnieuw ingericht zodat het aansluit op de huidige en toekomstige wensen van nabestaanden.

Het bijzondere aan deze verbouwing is dat het uitvaartcentrum en crematorium veel mogelijkheden biedt om met muziek, licht, kleuren en beeld een sfeer te creëren die past bij de overledene en bij nabestaanden.

Feeling Environment

Feeling Environment

Tijdens de verbouwing laat Ölandhorst zich leiden door het zogenaamde ‘Feeling Environment’-concept. Deze gedachte gaat ervan uit dat de geuren, kleuren, temperatuur, uitstraling en geluiden in het uitvaartcentrum van grote invloed zijn op de manier waarop nabestaanden en bezoekers het afscheid ervaren. Er is gekozen voor veel warme, rustgevende kleuren, sfeervolle verlichting en smaakvol meubilair. Mattijs van Vliet locatiemanager uitvaartcentrum en crematorium Ölandhorst: “We vinden het belangrijk dat naast de goede dienstverlening van onze medewerkers ook de omgeving waar het afscheid plaatsvindt zo goed mogelijk aansluit op de emoties van de bezoekers. Zo kan de ervaring van de plechtigheid een positieve bijdrage leveren aan het totale afscheid en het verwerkingsproces.’

Aula, familiekamer en keuken

Door de nieuwe inrichting en kleurgebruik zal de doorkijk vanuit de aula naar de begraafplaats, nog beter tot zijn recht komen. Daarnaast zorgt de opstelling van het meubilair voor een intiemere sfeer. Dit komt omdat de naaste familie dichter bij de overledene komt te zitten. Ook de familiekamer krijgt een restyling en zal worden ingericht volgens het Feeling Environment concept. In de straks vernieuwde keuken worden er vanaf januari 2015 zelf bereide producten klaargemaakt. Het aanbod in horeca-arrangementen wordt hierdoor uitgebreid.

24 uur per dag bij uw overledene zijn

Ölandhorst heeft na de verbouwing de beschikking over vier sfeervol ingerichte 24-uurs kamers en één kamer ‘en suite’, waar u 24 uur per dag bij uw overleden dierbare kunt zijn. Wilt u genieten van uw eigen muziek, op cd, u kunt in uw eigen opbaarkamer de sfeer creëren, die bij u past. Tevens biedt ons uitvaartcentrum een complete verzorgingsruimte die tevens de mogelijkheid biedt voor een rituele bewassing. Voor afscheidsbijeenkomsten, condoleances of een informeel samenzijn kan gebruik gemaakt worden van de aula of condoleanceruimte.

Opening

Het uitvaartcentrum verwacht haar deuren op maandag 8 december a.s. te openen voor publiek. Tot 17 december kunt u voor plechtigheden tijdelijk uitwijken naar onze uitvaartcentra in Dronten en Emmeloord. Vanaf 17 december zullen er in Ölandhorst weer plechtigheden georganiseerd worden.

Voor meer informatie over uitvaartcentrum en crematorium Ölandhorst bent u van harte welkom om eens een kijkje te nemen.

Bereikbaarheid

Het uitvaartcentrum en crematorium is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Yarden Uitvaartcentrum en crematorium Ölandhorst, Oostranddreef 1, 8212 AZ Lelystad. Telefoon 088 927 3700.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >