nieuws

Facultatieve
Sponsors

Waarschuwing voor slangen op begraafplaats

4 november 2014

Bezoekers van begraafplaats Ellecom en de Steeg krijgen een niet alledaagse waarschuwing als ze het terrein oplopen. Er zijn namelijk slangen waargenomen op de begraafplaats, dat meldt De Gelderlander.

Met een bordje bij de ingang worden bezoekers hiervoor gewaarschuwd. De slangen zijn waarschijnlijk afkomstig uit het achterliggende bos.

Het gaat waarschijnlijk om ringslangen of adders. Ringslangen zijn ongevaarlijk. De adder is wel giftig maar zal een mens niet zo snel aanvallen, tenzij hij in het nauw wordt gedreven. De begraafplaats wil bezoekers voor de zekerheid toch even waarschuwen.

Heel lang zullen de slangen geen overlast meer veroorzaken. Rond deze tijd beginnen ze namelijk aan hun winterslaap.

Reageer op dit artikel

Reacties:


13 december 2017 om 22:39

Marc Abuys Slangennederland

Geacht publiek ,

Er komen maar liefst 3 soorten slangen voor op de Oostelijke Veluwe waarvan de adder de zeldzaamste is in de regio . de Ringslang en de gladde slang zijn goed bekend in de omgeving Zilvensche heide,Loenermark tot en met de Posbank en Rozendaalse veld bij Rheden , in de afgelegen heidevelden en schraallanden komen vaak ook slangen voor ,vaak kleine deelpopulaties ,of mannelijke dieren die nieuw gebied verkennen . Bij zichtwaarnemingen zijn we zeer geïnteresseerd in meer informatie en of foto's . De werkgroep Anura inventariseert al ruim 20 jaar herpetofauna ,waar slangen flink onder de aandacht staan,met name de adder omdat deze achteruit gaat .
Graag een mail naar wolfhounds32@hotmail.com of bel naar 0525 651767 bij het waarnemen of horen van t vinden van slangen of andere reptielen . Benader deze dieren met respect en beroer de dieren niet vanwege stress.
vriendelijke groet
Marc Abuys www.slangennederland.blogspot.nl


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE