nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartbedrijf opent deuren voor publiek

Informatie, inspiratie & gedenkballonnen bij Algemeen Belang in Groningen

29 oktober 2012

Zaterdag 3 november opent uitvaartverzorger en -verzekeraar Algemeen Belang de deuren voor het publiek. Het Open Huis vindt plaats in Groningen, in het eigen uitvaartcentrum aan de Esdoornlaan 187. Belangstellenden zijn welkom voor een nadere kennismaking met deze belangrijke sector waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Het programma speelt zich af tussen 10.00 – 16.00 uur en is toegankelijk voor jong en oud. Er zijn diverse informatie en productpresentaties en iedere bezoeker kan een persoonlijke gedenkballon oplaten.

Groeiende belangstelling

De consument toont steeds meer belangstelling voor de wereld van de uitvaartverzorging. Niet alleen de media, maar ook de uitvaartbranche zelf speelt daar steeds meer op in. Zo organiseert Algemeen Belang in Groningen haar traditionele Open Huis dat elk jaar meer bezoekers trekt. Directeur Evert de Niet weet wel waarom: “Uitvaart en verlies, is steeds minder een taboe. De behoefte aan een echt persoonlijke uitvaart groeit sterk. Mensen willen voor zichzelf, maar ook voor hun dierbaren, een uitvaart die recht doet aan de individuele mens en zijn of haar manier van leven. Daardoor wordt de uitvaart een waardige afsluiting en dat helpt ook bij de rouwverwerking. Onze uitvaartadviseurs krijgen steeds meer vragen over de mogelijkheden om daar invulling aan te geven.”
Tijdens het Open Huis komen ook andere onderwerpen aan bod. Zoals de uitvaartkosten en wat het nut is van een goede verzekering. De kosten van een uitvaart worden nog al eens onderschat, vertelt De Niet. “We maken regelmatig mee dat nabestaanden naast het persoonlijk verlies ook met onverwacht financiële problemen te maken krijgen.” De verzekeringsadviseurs van Algemeen Belang kunnen daar goede voorlichting over geven.

Historische loopkoets en oldtimer

Tijdens het Open Huis bij Algemeen Belang is het nodige te zien, zoals de speciale rouw- en familiekamers, bijzondere grafkisten, uitgebreide informatie over asbestemmingen en rouwdrukwerk. Tevens zijn er diverse ouderwetse rouwvervoermiddelen te bezichtigen zoals een historische loopkoets en een oldtimer. Wie graag eens in een zo’n statige rouwauto wil kijken, is natuurlijk van harte welkom. Algemeen Belang beschikt zelf over een indrukwekkend vervoerspark waaronder de nieuwe auto die Algemeen Belang gebruikt voor het overbrengen van overledenen.

Lichte balseming (thanatopraxie) en gedenkballonnen

Enkele jaren geleden was Algemeen Belang de eerste uitvaartverzorger in Nederland die lichte balseming mocht toepassen. Lichte balseming is een innovatieve techniek, waardoor het lichaam van een overledene kan worden opgebaard zonder koeling. Lichte balseming biedt een aantal belangrijke voordelen, de speciale opgeleide thanatopracteur voor Algemeen Belang zal er tijdens het Open Huis alles over vertellen.

Tot slot speelt Algemeen Belang op een unieke manier in op de persoonlijke beleving rond uitvaart en verlies. Elke bezoeker krijgt de gelegenheid om een speciale gedenkballon op te laten voor een overleden dierbare. Men kan de ballon voorzien van een kaartje met een persoonlijke boodschap. Dit sluit aan bij het bedrijfsmotto waarmee de Groninger Uitvaartverzorger en –verzekeraar naar buiten treedt: “Algemeen Belang leeft met u mee”.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >