nieuws

Facultatieve
Sponsors

Stichting DELA Fonds stimuleert vrijwilligerswerk

Met elkaar kun je veel voor een ander betekenen

3 oktober 2012


Eindhoven, 4 oktober 2012- Stichting DELA Fonds roept mensen op de handen uit de mouwen te steken voor een ander. Want met elkaar, kun je veel voor een ander betekenen. Medewerkers van DELA geven daar zelf gehoor aan. Zij knappen op Dierendag door het hele land kinderboerderijen op.

Veel mensen in Nederland zouden graag iets doen voor een ander in de vorm van vrijwilligerswerk. Het daadwerkelijk zetten van die stap, is vaak wat moeilijker. Stichting DELA Fonds, het goededoelenfonds van DELA coöperatie, probeert leden en medewerkers te helpen deze stap te zetten. Mia van Eijl, manager Stichting DELA Fonds: ‘Wat ik vaak terughoor van vrijwilligers is dat wanneer ze de stap genomen hebben, ze al snel voelen hoe betekenisvol je voor een ander kunt zijn als vrijwilliger. Het verrijkt je leven. Medewerkers van DELA helpen we met het uiten van hun maatschappelijke betrokkenheid door ieder jaar voor hen een DoegoedDag te organiseren. Medewerkers steken dan samen de handen uit de mouwen voor een speciaal goed doel.’

Hulp aan kinderboerderijen op Dierendag

Dit jaar gaan de medewerkers van DELA op Dierendag als vrijwilliger aan de slag bij kinderboerderijen. Vaak komen zij mensen of middelen te kort om de boerderij optimaal te kunnen onderhouden of zelfs te kunnen blijven bestaan. Kinderboerderijen vormen een plek waar opa’s en oma’s met hun kleinkinderen samen mooie herinneringen maken. Het is ook een plek waar mensen die alleen zijn met elkaar in contact komen. Daarom verdienen zij de steun van Stichting DELA Fonds. De betreffende kinderboerderijen staan in Venlo, Rosmalen, Tilburg, Valkenswaard, Nuenen, Helmond, Eindhoven, Boxtel, Maastricht, Nijmegen, Driebergen, Breda en Almelo.

Over Stichting DELA Fonds

Stichting DELA Fonds is het goede doelenfonds van DELA. De basis van DELA bestaat uit de onderlinge verbondenheid van haar achterban van drie miljoen mensen. DELA is zich ervan bewust dat ze met zo’n grote achterban een betekenisvol steentje bij kan dragen aan de toekomst van onze samenleving. Met Stichting DELA Fonds wil DELA haar leden en medewerkers helpen bij het steunen van een goed doel of het doen van vrijwilligerswerk. Het fonds steunt projecten die bijdragen aan het ‘bieden van een helpende hand / goed doen voor een ander’ in de ruimste betekenis van het woord.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >