nieuws

Facultatieve
Sponsors

Associatie Uitvaartverzorging bouwt nieuw Alkmaars uitvaartcentrum

23 oktober 2012

Uitnodigend en groen

In juni 2013 opent Associatie Uitvaartverzorging een nieuw uitvaartcentrum in Alkmaar. Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden aan de Edisonweg van start gegaan. Directeur Matthijs de Gee: “Onze achterban in de regio Alkmaar bestaat inmiddels uit zo’n 15.000 leden, maar het ontbrak nog aan een goede voorziening. Het past bij onze coöperatieve oorsprong om straks ook de inwoners van Alkmaar optimaal van dienst te kunnen zijn.”

Uitnodigend en groen

“Met het uitnodigende, warme interieur en keuzemogelijkheden spelen we in op de toenemende vraag naar persoonlijke uitvaarten”, vertelt De Gee verder. “Zo kunnen nabestaanden zowel binnen als in de groene buitenruimte samen zijn.” Ook de bouw is groen te noemen door gebruik van duurzame materialen en milieuvriendelijke technieken, zoals het benutten van de buitenwarmte voor de klimaatregeling binnen het gebouw.


Verbinding met de regio

De locatie op het Alkmaarse bedrijventerrein is een bewuste keuze van Asscociatie Uitvaartverzorging. “Alkmaar en de omliggende groeigemeenten kunnen wel een topvoorziening gebruiken”, meent De Gee. “ Bovendien zorgt de geografisch gunstige ligging voor verbinding met de regio. De uitvalswegen naar begraafplaatsen en het crematorium in Schagen zijn vlakbij”, aldus De Gee. Daar komt in 2014 ook het te openen crematorium in Heerhugowaard bij.

Vorderingen volgen

Associatie Uitvaartverzorging maakt deel uit van de Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie, met vestigingen in Heiloo, Castricum, Heemskerk, Beverwijk, IJmuiden, Purmerend, Wormerveer en Zaandam. De vestiging in Alkmaar wordt de negende locatie in Noord-Holland. De bouwvorderingen zijn te volgen op www.associatieuitvaart.nlUitgebreide informatie over het onderwerp uitvaart in Alkmaar vindt u op
Uitvaart-alkmaar.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >