nieuws

Facultatieve
Sponsors

Metamorfose koffiekamer Crematorium Dieren

Woensdag 10 oktober: Open Avond

3 oktober 2012


Op woensdag 10 oktober organiseert Crematorium Dieren een Open Avond. Iedereen is van harte welkom van 17.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze Open Avond heeft u onder andere gelegenheid de onlangs gerenoveerde koffiekamer van het crematorium te bezichtigen.

De koffiekamer heeft een ware metamorfose ondergaan. Bas Timmer, locatiemanager van Crematorium Dieren: “het crematorium ligt verscholen tussen bomen en groen, écht midden in de natuur. Dat is ook wat we terug wilden laten komen in de condoleanceruimte. Door op een innovatieve manier kleuren en materialen te gebruiken is de ruimte nu, letterlijk en figuurlijk, een verbinding tussen binnen en buiten.”

Crematieruimte
Behalve de koffiekamer kunnen ook andere ruimtes worden bezocht, zoals bijvoorbeeld de crematieruimte. Bas Timmer merkt dat veel mensen daar toch benieuwd naar zijn: “Tijdens een Open Dag, of in dit geval Open Avond, kunnen bezoekers vrijwel alle ruimtes bezoeken. Er bestaat nog veel onduidelijkheid rondom een crematie en een uitvaart in het algemeen en het is aan ons om die onduidelijkheid zoveel mogelijk weg te nemen. Vandaar ook dat medewerkers klaar staan om alle vragen te beantwoorden.”

Asbestemming
Ook de uitgebreide mogelijkheden voor asbestemming worden tijdens de Open Avond getoond, zoals urnen van diverse materialen en vormen, sieraden en mogelijkheden voor urnengraven in het gedenkpark. Uiteraard wordt er voor een hapje en een drankje gezorgd.

‘De Facultatieve Groep’
Het Crematorium Dieren is het tweede crematorium van Nederland en maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van deze Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief: van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot uitgeven en van thanatopraxie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings-en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE