nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lezing door notaris Suwijn bij Yarden Uitvaartcentrum Smelt Hengelo

22 oktober 2012

Het overlijden van een dierbare heeft naast emotionele gevolgen ook wettelijke consequenties voor de nabestaanden: de nalatenschap moet geregeld worden. Het Nederlands erfrecht regelt de nalatenschap automatisch, maar er zijn veel mogelijkheden om hiervan af te wijken. Notaris Suwijn biedt een verhelderend inzicht in de vele (on)mogelijkheden van het Nederlandse erfrecht.

Op maandag 5 november a.s. is notaris Suwijn te gast bij Yarden Uitvaartcentrum Smelt in Hengelo. Tijdens zijn lezing vertelt Suwijn welke soorten nalatenschap er zijn en welke haken en ogen er aan het recht kleven. Wat kun je bijvoorbeeld doen als de wensen van de erflater niet nageleefd kunnen worden? Welke mogelijkheden bestaan er in de wet om die wensen toch ten uitvoer te brengen? Ook de consequenties van het erfrecht voor het te erven vermogen komen aan de orde. De lezing biedt erfgenamen zo de mogelijkheid om zo veel mogelijk te profiteren van het te erven vermogen en ook alle fiscale mogelijkheden te benutten. Na de lezing is er volop gelegenheid om de notaris vragen te stellen.

Over de spreker

Suwijn Notarissen is gevestigd in Hengelo en is een middelgroot notariskantoor. Jan Jaap Swerm Suwijn en zijn 2 collega’sis zijn gespecialiseerd in de volgende vakgebieden: familierecht, ontroerendgoedrecht en ondernemings/rechtspersonenrecht. De klant staat hierin centraal.

Datum en locatie

De lezing, aangeboden door Yarden Vereniging, vindt plaats in Yarden Uitvaartcentrum Smelt van 20.00 tot 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich telefonisch of per e-mail aan te melden bij de Yarden Vereniging via 06- 4998 3360 of overijssel@yarden.nl. De toegang is gratis.

Yarden Vereniging

Yarden Uitvaartorganisatie doet méér dan alleen het verzekeren en uitvoeren van uitvaarten; via Yarden Vereniging -waarvan iedere Yarden-verzekerde automatisch en gratis lid is- geven wij ook voorlichting over tal van zaken die spelen rondom het levenseinde. Daarvoor bieden wij een breed scala aan activiteiten, variëren van voorlichtingsbijeenkomsten tot film- en theatervoorstellingen. Met deze activiteiten wil Yarden Vereniging het nadenken over 'de dood' stimulieren c.q. bespreekbaar maken, zodat mensen goed voorbereid en doordacht afscheid kunnen nemen van het leven. Daarnaast ondersteunen we nabestaanden bij rouwverwerking, onder meer door het organiseren van herinneringsconcerten en interactieve lezingen over rouwverwerking.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >