nieuws

Facultatieve
Sponsors

Het Huis op het Spui organiseert: Een avond voor alle zielen 2012

vrijdagavond 2 november: Oude Lutherse Kerk aan het Spui

23 oktober 2012


Mensen vergeten hun dierbare overledenen nooit. Of het kort geleden of jaren terug is, veel mensen weten precies de sterfdag van hun vader of moeder, hun partner, kind, kleinkind, beste vriend of vriendin. …

Het is voor velen fijn om alleen of met anderen samen stil te staan bij degenen die we moeten missen. Veel van de traditionele gezamenlijke rituelen rondom gedenkdagen van overledenen zijn weggevallen, zoals Allerzielen (rooms-katholiek) of Eeuwigheidszondag (protestant), de dagen waarop men bidt voor de overledenen en kaarsjes voor hen opsteekt en hen herdenkt.

Op de avond van Allerzielen, vrijdag 2 november, is de Oude Lutherse open en is er voor ieder gelegenheid om zijn of haar geliefde overledenen te herdenken, hun namen in het Boek van de Herinnering te schrijven en voor hen een kaarsje te branden: Een avond voor alle Zielen op het Spui.

Een plek voor Alle Zielen is een niet kerkelijk programma. De staat kerk open voor iedereen die stil wil staan bij de dood en het verlies van een dierbare.

Er is een programma waarin vocaal ensemble Kwintessens het prachtige Requiem van Fauré zal uitvoeren, schrijfster en dichter Amber-Helena Reisig zal voorlezen uit eigen werk, er zullen gedichten klinken en moderne liederen over verlies en gemis. Ayumi Matsuda zal fluitimprovisaties spelen, Rob Middelhoven speelt saxofoon en er is een fotoinstallatie van Tess Jungblut. Met een dronk op absent friends na afloop in het Café voor Alle Zielen.Plaats: Oude Lutherse Kerk aan het Spui, Singel 411

Tijd: 20.00 tot 21.30 uur

Toegang: uw gift

www.luthersamsterdam.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE