nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vitaedis start met inschrijvingen voor opleiding tot uitvaartbegeleider in februari

Open dagen op 27 oktober en 1 december

17 oktober 2012


Vitaedis is in september 2012 gestart met de nieuwe opleiding voor uitvaartbegeleider. Dit voorjaar heeft Vitaedis deze nieuwe opleiding voor uitvaartbegeleider op HBO-niveau aangekondigd. Bij de twee open dagen waren een 60-tal belangstellenden. De eerste groep studenten is nu gestart. De inschrijving voor de tweede opleiding begin 2013 is nu gestart.

Vitaedis biedt opleidingen rondom het levenseinde. De basis opleiding is die voor uitvaartbegeleider. Een opleiding van 1 ½ jaar op HBO niveau, met de volgende differentiaties: Begeleiding rondom sterven en rouw en Ondernemerschap.

Op HBO niveau, omdat wij van mening zijn dat de vragen omtrent de begeleiding van het sterven complexer worden en omdat de maatschappij vindt dat het anders moet. Dat wordt gereflecteerd in de kernkwalificaties die voor de opleiding zijn opgesteld. De opleiding is opgebouwd rond de kerntaken die elke uitvaartbegeleider te doen heeft. De HBO kwalificatie komt tot uiting in de aandacht voor kwaliteit en integriteit en de voortdurende professionalisering. Door de opzet en kleinschaligheid is er persoonlijke aandacht voor elke student.

Het eerste jaar kent een periode waarin de basis wordt gelegd, door zelfstudie en studiedagen, stages en bezoeken. Daarna volgt de verdiepingsfase waarin het vak wordt geleerd. En tenslotte de uitstroom met de twee varianten, die de uitvaartbegeleider een plus geeft op de opleiding.

De opleiding start op 8 en 9 februari 2013 in Ede met een tweedaagse werkconferentie. De opleiding is te volgen voor studenten met een MBO/HAVO-diploma en een HBO werk- en denk niveau en affiniteit met het vakgebied. De investering voor de opleiding bedraagt €5250,-, wat bestaat uit het lesgeld en de arrangementskosten.

Kom voor verder informatie naar de open informatieochtend op 27 oktober en 1 december a.s. Graag opgeven via de website of per post.

Inschrijven kan vanaf vandaag op www.vitaedis.nl of per mail of een brief naar Vitaedis, Newtonstraat 19-M, 3902 HP Veenendaal, 0318 701221, secretariaat@vitaedis.nl

Daarnaast komt Vitaedis in 2013 ook met een ruim aanbod van cursussen, studiedagen, advies, onderzoek, coaching en masterclasses.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >