nieuws

Facultatieve
Sponsors

GUV thema-avond “ JE MOET HET TOCH ZELF DOEN! ”

31 oktober 2012


Op de foto v.l.n.r. : Xandra Wolterink, Trix van Ast en Sigrid Mulder

GUV organiseert de thema-avond “Verder na verlies JE MOET HET TOCH ZELF DOEN…” op donderdag 15 november in het uitvaartcentrum GUV Berkenhove. Op deze avond geven twee van de nazorgbegeleiders van GUV, Trix van Ast en Sigrid Mulder, samen een lezing over dit, voor velen gevoelige, thema.

Xandra Wolterink, uitvaartbegeleidster bij GUV geeft aan waarom GUV deze avond organiseert: “Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met groot verlies. Het kan gaan om verlies van gezondheid, van werk of overlijden van je partner of van een kind. En dan doemt na een tijd die vraag op ‘hoe moet ik of hoe moeten wij verder?’ Wij willen daar graag een handreiking in bieden.”

Trix van Ast, nazorgbegeleidster in Winterswijk, licht toe: “Bij overlijden lezen we vaak in rouwadvertenties van de naaste familie, of van de vriendengroep zinnen als ‘wij zullen voor …. zorgen’ of ‘wij zullen er altijd voor jullie zijn’. Maar nabestaanden ervaren dat de grote schokken van de emotionele aardbeving eerder wegebben bij mensen in hun naaste omgeving dan bij hen zelf. Zij blijven achter met al hun verdriet en al hun vragen. Men voelt zich soms teleurgesteld. Als dan na verloop van tijd mensen in hun omgeving vragen hoe het nu gaat, is vaak het antwoord ‘je moet het toch zelf doen.”

Sigrid Mulder, nazorgbegeleidster in Aalten, vult haar aan: “Door een groot verlies, in welke vorm dan ook, stopt als het ware je leven. Hierdoor kom je, soms onbewust, in een rouwproces. Op deze avond willen we met elkaar verkennen hoe dan verder te gaan? Kan je doen wat je hart je ingeeft, of ben je geneigd te doen wat een ander adviseert of bepaalt? Je bent uit balans en op zoek naar nieuw evenwicht. De kernvraag van deze avond is misschien wel ‘Wat heeft u op dit moment in uw leven nodig om te leren leven met de pijn en het verdriet van het verlies?’ Daar willen we graag op ingaan.”

Het programma start om 19.30 met de inloop, waarbij een kop koffie of thee aangeboden wordt door GUV. Rond half 10 is het geplande programma ten einde. Voor informatie en opgave kunt u zich telefonisch aanmelden bij Karin Brethouwer tijdens kantooruren op nummer: 0900 - 7007000 (lokaal tarief) of door een mail te sturen naar: thema-avond@guv.nl.
Hierbij dienen naam, telefoonnummer en aantal personen opgegeven te worden. De entree is gratis!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >