nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw initiatief DELA coöperatie van start

8 oktober 2012


Eindhoven, 8 oktober - Deze week is een nieuw initiatief van DELA van start gegaan. Met 'mooie woorden voor elkaar' vertelt DELA wie ze is en waar ze als coöperatie al meer dan 75 jaar voor staat.

Bijzonder aan dit initiatief is dat de producten en diensten van DELA niet centraal staan, maar dat een gedachtegoed wordt overgebracht. Het gaat bij DELA om de verbondenheid tussen mensen en generaties. En de zorg voor elkaar, middenin het leven. We zien drie korte films over mensen die de moed bijeen rapen iets belangrijks te zeggen tegen hun dierbaren. Echte verhalen. Vervolgens helpt DELA heel Nederland mooie woorden te delen. Want waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan.

Martin Kersbergen: 'Het initiatief is ontstaan vanuit het besef dat iedere dag de mooiste woorden worden uitgesproken voor mensen die er niet meer zijn. Wij hopen Nederland meer bewust te maken om niet te wachten mooie woorden te delen. Het in gang zetten van een stroom aan mooie woorden staat symbool voor wat we vanuit de kracht van onze coöperatie voor elkaar kunnen doen. DELA is groot geworden vanuit de overtuiging dat onderlinge verbondenheid telt. Wij dragen elkaars lasten en de zorg voor elkaar. Die overtuiging willen wij tonen, mede als ode aan onze oprichters van 75 jaar geleden. Bij DELA geloven wij in een waardig afscheid voor iedereen. Maar wij geloven vooral dat we er zijn, voor elkaar.'

Initiatief in drie fasen

De drie korte films helpen mensen meer bewust te worden niet te wachten mooie woorden met elkaar te delen. Vervolgens faciliteert DELA iedereen in Nederland om zelf ook mooie woorden te delen. In deze tweede fase doet de coöperatie hiertoe een oproep via advertenties in dagbladen, buitenreclame, gratis wenskaarten, evenementen, via sociale media zoals Facebook en met een oproep aan de leden via ledenmagazine Kroniek. De stroom aan mooie woorden komt samen op de website delavoorelkaar.nl. Half december verschijnt in de derde fase een deel van de inzendingen op posterformaat in en rondom vele NS-stations. Met op iedere poster een unieke boodschap met mooie woorden.

Over DELA

Zo'n 150 vestigingen, 2.100 medewerkers en 3,25 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 75 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is DELA's ambitie dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg en het keurmerk Privacy Waarborg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >