nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartondernemers: Waardering én misverstanden

Resultaten eerste enquête Stichting Keurmerk Uitvaartzorg

3 oktober 2012


Utrecht – Uitvaartondernemers ervaren veel lof en waardering voor hun vak maar er is ook een gebrek aan kennis bij mensen. Dit blijkt uit een enquête die de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) hield onder uitvaartondernemers.

De resultaten van de enquête werden bekend gemaakt tijdens de drukbezochte jaarlijkse bijeenkomst voor keurmerkhouders in Gorinchem. In de online enquête zegt 75% van de uitvaartondernemers dat de omgeving positief reageert op het vak. De meeste mensen zijn geïnteresseerd en staan open voor de verhalen en informatie over de uitvaartwereld. Wel geven flink wat geënquêteerden aan dat er soms een gebrek aan kennis is. Niet alleen over de uitvoerende kant (‘wordt de kist twee keer gebruikt bij cremeren?’, ‘gaan jullie wel zorgvuldig met het lichaam om?’), maar ook denkt de omgeving wel eens dat het werk droevig en deprimerend is. “Dat er ook gelachen wordt, dat het vak veel voldoening geeft, zorgt dan voor verbaasde blikken”, aldus een ondernemer.

Zorgvuldigheid

De Stichting Keurmerk Uitvaartzorg vroeg ook waarom ondernemers het Keurmerk hebben en welke behoeften er zijn met betrekking tot de communicatie over het Keurmerk. Bijna een derde van de geënquêteerden gaf als belangrijkste reden om gecertificeerd te zijn aan dat het Keurmerk kwaliteit en zorgvuldigheid uitstraalt. Een gelijk deel vindt het vooral belangrijk dat zijn dienstverlening onafhankelijk getoetst wordt. Er zijn ook aardig wat ondernemers die het Keurmerk hebben omdat het nu ´eenmaal moet of zo hoort´. De vraag om meer te communiceren over het Keurmerk heeft de Stichting ter harte genomen. Over enkele weken start een communicatietraject waarbij online zichtbaarheid en een nieuwe uitstraling centraal staan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Stichting Uitvaartzorg 013-5944534 info@keurmerkuitvaartzorg.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >