Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuwegein laat gedenktekens verwijderen van strooiveld

donderdag 24 december 2010

De gemeente Nieuwegein gaat gedenktekens op het strooiveld van begraafplaats Noorderveld verwijderen, dat meldt Binnenlands Bestuur. De herinneringsattributen zoals knuffelberen staan volgens de gemeente in de weg en daarom moeten ze weg.

Nabestaanden kunnen de spullen tot januari zelf weghalen, daarna doet de gemeente dat. De herinneringsattributen kunnen bij de gemeente tot drie maanden na verwijdering worden afgehaald. De gedenktekens zijn er door nabestaanden geplaatst, maar de gemeente zegt dat dat niet volgens de afspraak is. Er zou te weinig ruimte over blijven om as te verstrooien en het onderhoudswerk wordt bemoeilijkt.

Als alternatief kunnen nabestaanden een stenen herdenkingsbordje plaatsen langs de rand van het strooiveld. Binnenlands Bestuur meldt dat het niet de eerste keer is dat het strooiveld in Nieuwegein het nieuws haalt. Enkele jaren geleden besloot de gemeente het hele veld af te graven omdat het vervuild bleek met zware metalen. Na massaal verzet van nabestaanden is toen besloten om het veld op te delen in percelen die over verschillende jaren worden afgegraven. Hierdoor wordt de as van overledenen in ieder geval voor tien jaar met rust gelaten wat overeenkomt met de wettelijke termijn voor grafrust.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder