nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kerslichtjesavond met levende kerststal en kerstsamenzang

14 december 2010

Op donderdag 23 december van 16.00-21.00 uur zal op Begraafplaats St. Laurentius te Rotterdam de ‘Kerstlichtjesavond’ plaatsvinden. Op het grote grasveld is er voor jong een oud een Levende Kerststal met kameel. Vijf dwarsfluitistes spelen kerstliederen in de kapel. Van 19.00-20.00 uur is er Kerstsamenzang in het Nederlands en het Portugees. De 9-jarige Kaapverdiaanse Devanté zingt 'You're not alone' en het Kerstverhaal wordt gelezen in het Nederlands, Portugees en Spaans.

Zodra het donker wordt, is de begraafplaats feeëriek verlicht met fakkels en vuurkorven.

Bij binnenkomst krijgen bezoekers een eigen lichtje en er is een grote kerstboom, waar iedereen een engeltje in kan hangen. Op het engeltje is ruimte voor een naam en een herinnering of intentie.

De kinderen van de Talmaschool hebben troostcadeaus gemaakt. Wie wil kan een troostcadeau meenemen, zolang de voorraad strekt.

De organisch gevormde kapel met de blauwe muren en het gouden plafond is op Kerstlichtjesavond nagenoeg leeg. Het is een plek van stilte, waar men alleen kan zijn met gedachten en herinneringen. In het midden branden kaarsen. Men kan daar het eigen lichtje bijzetten of een devotielichtje opsteken bij Maria. Tussen 18.30-19.00 en 20.00-20.30 zullen de vijf vrouwen van 'Multisono' een 'verstild' kerstconcert geven op de dwarsfluit.

Een dierbare verliezen is altijd pijnlijk, maar het gevoel van gemis is vaak extra sterk rond de feestdagen. Niet alleen die eerste Kerst of Oud en Nieuw, maar soms nog jaren daarna komen juist op deze dagen de herinneringen weer boven. Om dat gevoel een plek te geven, is iedereen die daar behoefte aan heeft op 23 december van harte welkom; ook degenen die geen directe binding hebben met Begraafplaats St. Laurentius.

Programma:
16.00-21.00 uur: Levende Kerststal op het grote grasveld; kapel geopend als stilteplek; gelegenheid om intenties te hangen in de grote kerstboom; warme glühwein en chocomelk.
18.30-19.00 en 20.00-20.30 uur: Dwarsfluit Kerstconcert door 'Multisono'
19.00-20.00 uur: Kerstsamenzang met het koor Íncanto' en de Kaapverdiaanse zangers van 'Agradavel'. De teksten worden geprojecteerd op een groot scherm, zodat iedereen mee kan zingen. Solo 'You're not alone van de 9 jarige Devanté. Tussen de liederen door wordt het kerstverhaal voorgelezen in het Nederlands. Portugees en Spaans.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >