nieuws

Facultatieve
Sponsors

Personal RosettaStone grafstenen maken het nu mogelijk voor de overledene te communiceren vanuit het graf

24 december 2010


Een nieuwe high tech applicatie, welke geplaatst kan worden in de grafsteen maakt het mogelijk voor de overledene hun levensverhaal te vertellen vanuit het graf, door een directe link naar hun persoonlijke database te sturen naar mobiele telefoons van andere mensen.

Deze high tech applicatie is een kleine stenen tablet, welke voorzien is van een microchip die linkt naar een persoonlijke database die men zelf op elk moment kan aanpassen. Men kan op deze database minimaal 1000 woorden en minstens één foto (afhankelijk van het gekozen product) opslaan.

Voordat hij/zij overlijdt, kan de gebruiker een bericht schrijven op zijn Personal RosettaStone. Dit bericht kan iedereen bekijken welke in het bezit is van een mobiele telefoon met web applicaties. Deze informatie is opgeslagen in een microchip en wordt automatisch verstuurd wanneer er een mobiele telefoon met Near Field Communication- apparatuur (NFC) dichtbij wordt gehouden.

Maar dat zijn nog niet alle mogelijkheden van de Personal RosettaStone. Op de voorzijde kan de Personal RosettaStone voorzien worden van ingegraveerde symbolen, ook wel gezien als ‘levenssymbolen’ welke door de koper zelf geselecteerd kunnen worden tijdens het koopproces. Deze levenssymbolen kunnen gekozen worden uit een lijst met vele opties en hebben de bedoeling iets te vertellen over het leven en de doelen welke zijn gerealiseerd.

Volgens de informatie op de website www.felmb.nl zijn de applicaties bedoeld voor ouderen welke iets willen vertellen over de door hen bereikte mijlpalen en belevenissen. Deze kunnen via de beschikbare symbolen duidelijk worden gemaakt.

Hoe kan een Personal RosettaStone meerdere generaties lang blijven functioneren? Naast het gebruik van een batterij welke naar verloop van tijd overlijdt, zijn er extra microchips aangebracht welke het mogelijk maken dat de magnetische velden die opgewekt worden door de mobiele telefoon van de bezoeker genoeg energie opwekken om de ingeprogrammeerde opdracht te verzenden voordat deze weer terugvallen in de slaapstand.

Jems BV in Purmerend wordt overspoeld met aanvragen. De huidige technologie gaat door en zal ook in de uitvaart industrie een steeds grotere rol aan spelen. De website van de Personal RosettaStone is hier een voorloper van, een website waar families, welke rondkijken om op een bijzondere manier afscheid willen nemen van hun dierbaren.
Info: Jems BV / info@felmb.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >