nieuws

Facultatieve
Sponsors

Minister laat onderzoek doen naar geamputeerde ledematen

6 december 2010

De minister van Volksgezondheid van Curaçao heeft een onderzoekscommissie in het leven geroepen die gaat onderzoeken hoe men om moet gaan met geamputeerde ledematen, dat meldt Versgeperst.com. Sinds september van dit jaar moeten patiënten zelf zorg dragen voor het opruimen van hun geamputeerde ledematen.

De minister vindt dat het niet zo kan zijn dat patiënten dit zelf moeten bekostigen. Ze noemt het verschrikkelijk dat patiënten dezelfde procedure moeten doorlopen als bij het regelen van een uitvaart. Daarnaast merkt ze op dat veel mensen de kosten niet kunnen dragen.

Verzekeraars moeten er volgens de minister voor zorgen dat de ledematen worden opgeruimd. Mogelijk zal de overheid ook een deel van de kosten op zich nemen. De verwachting is dat er snel een besluit genomen zal worden zodra de onderzoekscommissie met een advies komt.

Op het eiland gonsde het eerder van de geruchten, zo werd door sommigen voorgesteld om de ledematen te dumpen bij afvalbedrijf Selikor. Dit bedrijf laat echter weten dat ze de ledematen niet kan verwerken. Hiervoor zouden speciale installaties nodig zijn waar het bedrijf niet over beschikt, daarnaast ontbreken de benodigde vergunningen.

Eerder relevant bericht over dit onderwerp:

Ziekenhuis Willemstad laat patiënten zelf ledematen opruimen

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE