nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente wil geen uitvaartcentrum op bedrijventerrein

28 december 2010

De gemeente Geertruidenberg staat de komst van een uitvaartcentrum op een bedrijventerrein in Raamsdonksveer niet toe. Het echtpaar Sinx dacht een uitvaartcentrum te kunnen opbouwen in een leeggekomen bedrijfspand naast hun huis maar de gemeente heeft daar een stokje voor gestoken, dat meldt BN de Stem.

Een uitvaartonderneming op bedrijventerrein Dombosch past volgens de gemeente niet in het bestemmingsplan. Het ondernemende echtpaar laat in de krant weten dat ze in het bedrijfspand een uitvaartcentrum wilde realiseren waar nabestaanden 24 uur per dag hun dierbare kunnen bezoeken. Dat zou een unicum zijn voor de regio waar een grote behoefte aan is.

Het echtpaar werkt al jaren in de uitvaartbranche maar wil graag een eigen bedrijf starten. Ze wonen op het industrieterrein waar hun zoon een bedrijf had naast het huis van zijn ouders. Toen dat pand vrij kwam wilde het echtpaar daar hun eigen uitvaartbedrijf starten. In de krant laten ze weten dat overledenen op dit moment alleen opgebaard kunnen worden in het pand van Dela. Maar die locatie is zo klein dat nabestaanden soms buiten zouden moeten wachten. Ook kunnen ze er niet 24 uur per dag bij de overledene komen.

In het pand op het industrieterrein had het echtpaar een uitvaartcentrum in gedachte waar zes overledenen tegelijk verzorgd worden. Verder is er ruimte voor een afscheidsdienst en een koffietafel. Maar de gemeente zet een streep door de plannen omdat er op de locatie alleen plek is voor bedrijven uit de zware milieucategorie.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >