Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Uitvaartbeurs Alkmaar : Nieuwe, persoonlijk manieren van afscheid nemen

Uitvaartbeurs nieuwe stijl

dinsdag 14 december 2010

Op zaterdag 9 april 2011 zal voor de derde keer de uitvaartbeurs in Alkmaar plaatsvinden. Bedrijven, kunstenaars, stichtingen en verenigingen zullen op deze dag hun bijzondere werken en diensten met een breed publiek delen.

Meer dan 80 standhouders met ieder hun eigen expertise nemen deel. Zij delen een passie: hun medemens helpen in de moeilijkste periode van zijn of haar leven. Er zullen bijvoorbeeld bijzondere vormen van rouwbegeleiding te zien zijn, nieuwe manieren om de as van de overledene te bewaren en bijzondere laatste omhulsels als alternatief voor de traditionele kist. Omdat in de traditie ook veel waarde zit die veel mensen aanspreekt is de beurs breed gehouden. Daarom is naast het vernieuwende en futuristische aanbod in de uitvaart ook de traditionele uitvaartondernemer met de bij iedereen bekende artikelen vertegenwoordigd.Gijsje Teunissen van Charon uitvaartbegeleiding organiseerde in 2007 voor de eerste keer deze afscheidsdag in de Grote Kerk. Het succes van deze dag deed de Stichting Grote Kerk besluiten om haar in 2009 te vragen om de beurs wederom te organiseren, deze keer met medewerking van de Grote Kerk.
In 2011 is het dus de derde keer dat deze informatieve beurs wordt georganiseerd in de historische ambiance van de Grote Kerk Alkmaar.Gijsje is een gedreven, krachtige vrouw met een bijzondere kijk op afscheid nemen. In haar visie is actieve deelname van de nabestaanden aan een uitvaart heel belangrijk voor de rouwverwerking. Deze gedachte stond haar ook voor ogen bij het opzetten van deze bijzondere dag. Samen met de mensen die zich in de Grote Kerk Alkmaar presenteren is nagedacht over een 'actieve' uitvaartbeurs en aantrekkelijke activiteiten die bezoekers een bijzondere ervaring bieden. De bezoeker wordt uitgenodigd om mee te praten, mee te denken, mee te genieten, mee te beleven en mee te doen. Zaterdag 9 april zal de Grote Kerk Alkmaar dan ook bol staan van de activiteiten.

Het Funerair Café met geestelijken en uitvaartbegeleiders van verschillende levensbeschouwingen zal ook deze keer weer tot boeiende gesprekken uitnodigen.
Uitvaartdanseres Marileen Fabels en ritueelbegeleidster en uitvaartleidster Gijsje Teunissen zullen verdeeld over de dag vier impressies laten zien van hun, ondertussen bekende, presentatie 'De Gekleurde Uitvaart'.
Traditiegetrouw zal de beurs om 9.45 uur starten met een rouwstoet door de stad, bestaande uit meer dan 15 bijzondere omhulsels en begeleid met levende muziek. Na terugkomst van de stoet gaan de deuren van de Grote Kerk open.

Gedurende de dag zal er gependeld worden met diverse soorten rouwvervoer tussen de grote parkeerplaatsen aan de rand van het centrum van Alkmaar, het NS Station en de Grote Kerk.

Voor informatie: info@grotekerk-alkmaar.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder