Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kist Lee Harvey Oswald onder de hamer

vrijdag 3 december 2010

De kist waarin Lee Harvey Oswald in 1963 werd begraven wordt op 16 december geveild. Verschillende media melden over de macabere veiling van de kist van de moordenaar van president Kennedy.

De echtgenote en broer van Oswald lieten het lichaam van de moordenaar in 1981 opgraven. Ze deden dat om zekerheid te krijgen of Oswald ook daadwerkelijk de persoon was die in het graf was begraven. Het onderzoek dat daarop volgde maakte duidelijk dat het echt om hem ging. Daarna werd hij opnieuw begraven, maar wel in een andere kist.

De begrafenisondernemer die betrokken was bij het onderzoek heeft de oude kist altijd bewaard. Nu biedt hij hem te koop aan. De kist, die overigens deels vergaan is, moet minimaal 1000 dollar gaan opbrengen. Naar verwachting zal het uiteindelijke bedrag vele malen hoger uitvallen. Diverse musea willen de kist graag aan hun collectie toevoegen.

De veiling wordt op 16 december gehouden bij veilinghuis Nate D Sanders in Los Angeles. Hier zal ook de overlijdensakte van Oswald samen met spullen die werden gebruikt bij de balseming van zijn lichaam onder de hamer gaan.

Kijk hieronder naar beelden van de begrafenis van Lee Harvey Oswald

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder