Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Minder dan tien Winterswijkers gecremeerd in Usselo in 2010

donderdag 9 december 2010

Ook dit jaar is het aantal mensen uit Winterswijk dat zich laat cremeren in Usselo sterk afgenomen, dat meldt De Gelderlander. Het aantal zou dit jaar minder dan tien zijn, als dat aantal verder blijft dalen komt de deelname van de gemeente Winterswijk aan het Openbaar Lichaam Crematoria Twente in het geding.

De burgemeester heeft dat gezegd naar aanleiding van vragen over het risico van deelname. Samen met andere gemeenten is Winterswijk aandeelhouder van het Twentse crematoriumbedrijf. Een gemeenteraadslid wil van de burgemeester weten of het risico op financieel verlies van het crematorium toeneemt als de winst daalt.

De Gelderlander meldt dat in 2001 bijna 20 procent van de overledenen uit Winterswijk werd gecremeerd, de meesten daarvan in Usselo. Dat aantal daalde in 2007 naar 11 procent toen uitvaartbedrijf GUV een crematorium opende in Aalten. Die daling is de afgelopen jaren verder doorgezet naar ongeveer 3 procent. De burgemeester zegt nu dat het aantal van tien erg weinig is, als dit verder terugloopt dan vervalt volgens hem het belang in de deelname aan het Openbaar Lichaam Crematoria Twente.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder