nieuws

Facultatieve
Sponsors

Belg plant voor elke overledene een boom in Nigeria

23 december 2010


De Belgische uitvaartondernemer Patrick van Horenbeke is zeer begaan met het milieu. De ondernemer verkoopt veel ecologische kisten en hij plant voor elke overledene die hij begraaft of cremeert een boom in Nigeria, dat meldt het Nieuwsblad.

Van Horenbeke zegt dat het planten van de bomen een mooi symbool is dat nabestaanden erg waarderen. Op deze manier leeft de overledene toch nog een beetje voort omdat een jonge boom staat voor een nieuw leven. De familieleden krijgen een certificaat en ze kunnen het groeiproces van de boom volgen op het internet. De ondernemer is kort geleden begonnen met dit initiatief en heeft inmiddels al twintig bomen laten planten in Nigeria.

Nieuw in het assortiment van de uitvaartondernemer is de ecologische kist die is vervaardigd uit zeegras en wortels van waterhyacinten. Zeegras en waterhyacinten zijn volgens Van Horenbeke ideaal om te gebruiken voor de kisten omdat ze de biodiversiteit in het milieu verstoren. De met de hand gevlochten kisten hebben een hogere kostprijs dan de reguliere houten kisten. Toch verkoopt hij ze net als de andere kisten voor dezelfde prijs, namelijk 1.200 euro. In Het Nieuwsblad zegt hij dat dat een geste is aan zijn klanten. De kist is hier te bekijken.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE