nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bouw crematorium op graven doet nabestaanden pijn

8 december 2010


Kortgeleden maakte de gemeente Brussel kenbaar dat een veertigtal graven op het Kerkhof van Evere plaats moeten maken voor een nieuw crematorium. Een van die graven is van Etienne van der Hulst die er pas twee jaar begraven ligt. Zijn weduwe die zijn graf wekelijks bezoekt laat in Het Nieuwsblad weten aangeslagen te zijn door de gedwongen verhuizing.

Toen de weduwe met Allerheiligen bij het graf van haar man kwam werd ze verrast door een brief bij het graf waarop stond dat ze dringend contact moest opnemen met de gemeente. Een telefoontje met een ambtenaar leerde haar dat het graf van haar man plaats moet maken voor het nieuwe crematorium. De vrouw is niet alleen verdrietig over het besluit, ze verwijt de gemeente ook dat deze slecht communiceert.

Volgens Het Nieuwsblad zou de burgemeester hebben laten weten dat er alleen een aantal grafkelders moeten verhuizen. Maar dat klopt niet want verschillende gewone graven moeten ook weg. De gemeente laat weten dat ze een gespecialiseerd bedrijf heeft ingeschakeld die speciale kisten gebruikt om de graven te verhuizen. De weduwe uit het artikel in Het Nieuwsblad vindt de manier van communiceren bij de gemeente ongepast. Ze vindt dat de gemeente de nabestaanden actief had moeten benaderen en het initiatief niet had moeten neerleggen bij de nabestaanden. De gemeente is het daar niet mee eens, zij wacht af hoeveel nabestaanden bellen met de gemeente. Alleen de eigenaren van graven die niet zelf bellen zullen uiteindelijk een belletje krijgen van een ambtenaar.

Eerder relevant bericht over dit onderwerp:

Belgen bouwen crematorium op oude graven

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >