nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eerste steenlegging uitvaartfaciliteit DELA in Hilvarenbeek

13 december 2012

Fundament voor mooie herinneringen

Eindhoven, 13 december 2012 – Gisteren vond in Hilvarenbeek de eerste steenlegging plaats van een nieuwe uitvaartfaciliteit van DELA coöperatie. Het wordt een multifunctioneel gebouw: behalve een crematorium en uitvaartcentrum wordt het een plek om met elkaar herinneringen op te halen of in gesprek te gaan met een uitvaartverzorger of verzekeringsadviseur van DELA. Daarnaast worden een begraafplaats, urnenkelders, columbaria en strooivelden aangelegd. In Hilvarenbeek en omstreken is een dergelijke uitvaartfaciliteit nog niet aanwezig.

Fundament voor mooie herinneringen

Op woensdag 12 december onthulden P.J.M. Hesselmans, wethouder van de gemeente Hilvarenbeek, en J.R.L. Huizinga, directeur Uitvaartverzorging bij DELA, officieel de eerste steen met daarop de woorden: ‘Als fundament voor mooie herinneringen werd deze eerste steen gelegd door de gemeente Hilvarenbeek en DELA coöperatie op 12 december 2012’. Ondanks het gure winterweer, werden de wethouder, en andere genodigden voor deze plechtigheid warm ontvangen.


Wethouder P.J.M. Hesselmans (rechts) en J.R.L. Huizinga, directeur Uitvaartverzorging bij DELA, onthullen de eerste steen. Daarop staan de woorden ‘Als fundament voor mooie herinneringen werd deze eerste steen gelegd door de gemeente Hilvarenbeek en DELA coöperatie op 12 december 2012’.

Optimaal afscheid nemen en herinneringen koesteren

DEL richt zich met deze uitvaartfaciliteit op de inwoners van Hilvarenbeek en wijde omgeving zoals de Kempen en de omgeving van Tilburg. Vanuit deze locatie kan DELA haar leden, hun nabestaanden en andere belangstellenden uitgebreide en persoonlijke dienstverlening aanbieden. De heer Huizinga: ‘Bij de inrichting van het gebouw is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van nabestaanden. We vinden het belangrijk dat zij zo optimaal mogelijk afscheid kunnen nemen en herinneringen kunnen koesteren. In het gebouw bevindt zich ook een kantoor van de uitvaartverzorgers en verzekeringsadviseurs van DELA. Zo kunnen mensen hier terecht voor vragen over de verzorging van een uitvaart, maar ook voor meer informatie over hun uitvaartverzekering. Met de aanleg van de begraafplaats voorzien we in de behoefte aan meer begraafruimte in Hilvarenbeek en omstreken.’ Naar verwachting vindt de opening van het gebouw begin 2014 plaats. Dan zijn ook de padenstructuur, de groenvoorzieningen en een deel van de begraafplaats en urnenkelders gereed. Voor geïnteresseerden wordt dan een open dag georganiseerd.Over DELA

Zo’n 150 vestigingen, 2.100 medewerkers en 3,6 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 75 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is DELA’s ambitie dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg en het keurmerk Privacy Waarborg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >