nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kistkast uitgereikt

11 december 2012


De boekenkast-grafkist, kortweg de boekenkastkist is een ontwerp van Hans Rademaker, oprichter van Ibis Productvernieuwers in uitvaart (www.ibisproduct.nl). Het is een grafkist die je tijdens je leven als boekenkast kan gebruiken. De zeven planken vormen tezamen het deksel van de doodskist.

Het ThemaTijdschrift BEGRAVEN is zo gek nog niet ligt nog enkele dagen in de winkel. En wordt vanaf 21 december 2012 opgevolgd door het ThemaTijdschrift De Nieuwe Ooster.

De Nieuwe Ooster in Amsterdam is de grootste, groenste en misschien wel mooiste begraafplaats van Nederland. Op het terrein van de begraafplaats bevindt zich Uitvaartmuseum Tot Zover dat in 2012 vijf jaar bestaat. De Nieuwe Ooster is ook een arboretum, een bomentuin met bijna 600 verschillende bomen.
Eind dit jaar sluit de begraafplaats een grondige verbouwing af. Daarom een ThemaTijdschrift over de rijke geschiedenis, de prachtige architectuur uit vroeger en moderne tijden, de mensen die er werken, de mensen die er komen en het multiculturele karakter van de begraafplaats.

BEGRAVEN is zo gek nog niet kan nog worden besteld op www.thematijdschriften.nl.

Stel dat we in de toekomst alleen nog maar cremeren, of overgaan op nieuwe vormen van lijkbezorging, zoals cryomeren en/of resomeren, dan krijgen we een land zonder begraafplaatsen, een land zonder herinnering, een land in ontkenning van dood en geschiedenis. Daarom dit ThemaTijdschrift, als pleidooi voor het begraven.
ThemaTijdschriften kosten € 7,95 en zijn 92 pagina’s dik.

Wij gunnen iedereen het begraafplaatsgevoel!


Stichting ThemaTijdschriften is in 2010 opgericht door Anja Krabben en Roy de Beunje. Doel van de stichting is het uitbrengen van thematische tijdschriften ter verrijking van kennis op het gebied van cultuur, samenleving en wetenschap. In 2011 is de stichting van start gegaan met de uitgifte van zes tijdschriften Napoleon in Nederland 1811-2011. Meer informatie op: www.thematijdschriften.nl.


Hans Rademaker (links) overhandigt zijn boekenkastkist aan Mynke Kuipers uit Winsum, winnares van de prijsvraag in BEGRAVEN is zo gek nog niet.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >