nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartbranche brengt eredivisie terug naar Europese top

20 december 2012

Er zijn al veel voetbalclubs die uitvaartproducten aanbieden met de huisstijl van de club. Denk aan kisten of condoleancemappen. Maar FC Barcelona is dit jaar een stap verder gegaan. In Camp Nou is een urnenhal gerealiseerd waar de urnen met de as van oud-spelers en fans kunnen worden geplaatst.

Clubliefde gaat voor veel voetbalfans ver, zelfs tot na de dood. Ook Nederlandse voetbalclubs spelen in op deze behoefte. FC Twente heeft bijvoorbeeld een hele lijn uitvaartproducten uitgebracht die voorzien zijn van het logo en de kleuren van de club. Verschillende clubs bieden in hun stadion ruimtes aan waar de uitvaartplechtigheid kan worden gehouden van overleden fans. Er zijn clubs die hun spelersbus door de week inzetten als uitvaartbus. Ajax-fans kunnen hun as verstrooien op een speciaal verstrooiveld met gras uit Stadion De Meer. En zo zijn er nog tal van voorbeelden op te noemen. Het lijkt er op dat het wat dat aan gaat steeds verder gaat. Welke club zal de eerste zijn die naast het hoofdveld een kerkhof aanlegt? Of wat te denken van een crematorium in het stadion? Een uitvaartverzekering van de club?

De Eredivisie NV maakte onlangs de jaarcijfers bekend. Alle clubs samen maken nog steeds verlies en dus moeten de clubs kiezen om te besparen op het spelersbudget of ze moeten op zoek gaan naar nieuwe inkomstenbronnen. In mindere economische tijden is het misschien lastig om extra sponsoren te vinden. Zou de uitvaartbranche onze eredivisie weer naar het hoogste niveau van Europa kunnen brengen?

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >