nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wereldlichtjesdag 2012

6 december 2012

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten! De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1996 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Als u een kind hebt verloren, bent u van harte uitgenodigd.

Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot volwassenen van 80 jaar. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Mocht u de viering niet kunnen of willen bijwonen, dan kunt u thuis om 19.00 uur een kaarsje branden. Het wordt op prijs gesteld als u anderen wilt oproepen hetzelfde te doen. Immers: World Wide Candlelighting is een mooi initiatief waar iedereen simpelweg aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Zij zorgen er op deze manier voor dat er in de gehele wereld op de tweede zondag in december een soort lint van lichtjes ontstaat.

Wereldlichtjesdag voor Made en Omstreken

Aanstaande zondag 9 december om 18.15 uur wordt de herdenkingsdienst gehouden in en om het uitvaartcentrum van Leemans Uitvaartverzorging, Leeuwerikstraat 25 te Made. Ritueelbegeleidster Linda Leemans zal om 18.15 uur voorgaan in een korte dienst met licht,muziek,stilte en gedichten en om 19.00 uur zullen alle kaarsjes worden aangestoken. U mag zelf uw eigen persoonlijke kaarsje met houdertje meebrengen en anders hebben wij een kaarsje voor u. Indien u wenst dat de naam van uw overleden kind wordt voorgelezen kunt u deze opgeven via info@leemansuitvaartverzorging.nl en bellen mag natuurlijk ook: 0162-403912. Aan het einde van de dienst wordt u koffie/thee of chocomel aangeboden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >