nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium met uitvaartcentrum op De Wetering-Zuid Utrecht

9 december 2012

Sinds enige tijd mogen op bedrijventerrein De Wetering-Zuid in Utrecht ook bedrijven worden gevestigd met een maatschappelijk doel. Uitvaartorganisatie DELA wil van die mogelijkheid gebruik maken om er een crematorium met een uitvaartcentrum te realiseren.

Het gebied grenst aan de wijken Leidsche Rijn en Vleuten de Meern. In die wijken wonen 100.000 mensen. In dit gebied is volgens de gemeente behoefte aan goede uitvaartfaciliteiten. DELA heeft hiervoor een plan ingediend. DELA wil een mooie accommodatie realiseren met veel groen en een rustige uitstraling. In het plan zijn ook voldoende parkeerplaatsen opgenomen zodat er rondom het crematorium geen parkeeroverlast kan ontstaan.

DELA zal deze maand een omgevingsvergunning indienen voor het bouwplan. Het bouwplan ligt ter inzage bij de gemeentelijke balies.

Reageer op dit artikel

Reacties:


10 december 2012 om 21:06

Fam. Van Ekris

Kunt u ons vertellen wat de spelregels zijn voor het verstrooien van de as van de overledenen? Wanneer de wind richting de woonwijk is. En dan 7 dagen per week? Elke keer als de pijp rookt, moeten we afscheid nemen van iemand! Moet toch een betere plek te vinden zijn voor een uitvaart en crematorium centrum. Ben benieuwd naar uw reactie.


Uw reactie op dit artikel