nieuws

Facultatieve
Sponsors

Thema Tijdschrift De Nieuwe Ooster

18 december 2012


Anja Krabben en Roy de Beunje van Stichting ThemaTijdschriften benaderden De Nieuwe Ooster eind 2011 met de vraag of ze een eenmalig tijdschrift over de gemeentelijke begraafplaats van de Amsterdam mocht maken. Doel van de stichting is het vergroten van kennis op het gebied van cultuur, samenleving en wetenschap.

De Nieuwe Ooster zag in het gereedkomen van het overgrote deel van de bouwprojecten een mooie aanleiding om door middel van het tijdschrift haar medewerkers in het zonnetje te zetten. Jaar in jaar uit werken zij achter de schermen in stilte voor de nabestaanden, belangrijk werk dat veel van de mensen vraagt. De afgelopen jaren nog meer dan anders omdat tijdens de verbouwing van de aula de plechtigheden ongehinderd doorgang moesten vinden. Dat is gelukt en daar zijn de medewerkers trots op. Die trots en de liefde voor het mooiste gedenkpark van Nederland spat van de bladzijden van het tijdschrift af.

Jeroen van Spijk, portefeuillehouder De Nieuwe Ooster:
“De Nieuwe Ooster is een prachtige, stille plek. Maar onder die rust wordt keihard gewerkt. Niet alleen werd afgelopen juni het islamitisch grafvak met bewassingsruimte geopend. Ook wordt gewerkt aan de bouw van een nieuw crematorium. Een unieke aanbouw aan de rijksmonumentale aula waarbij de kist omhoog kan gaan. Aan de Rozenburglaan is sinds kort een duurzaam gebouwd kantoor en gemeentelijk uitvaartcentrum geopend. Naast de vernieuwingen is De Nieuwe Ooster rijk aan historie, monumenten, een museum en heel veel groen. De Nieuwe Ooster is een bezoekje waard, ook zonder treurige aanleiding.”

Het tijdschrift is vanaf 21 december te koop in heel Nederland en in de museumwinkel van uitvaartmuseum Tot Zover op De Nieuwe Ooster.

www.thematijdschriften.nl
www.denieuweooster.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


19 december 2012 om 10:55

De Yts

Kom als je het thema tijdschrift toch komt kopen gelijk kijken naar Dichters van dienst www.totzover.nl


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE