nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kaarsen op kerstavond op de Canadese begraafplaats te Holten

20 december 2012


Maandag 24 december, Kerstavond, worden door de Holtense schoolkinderen op de Canadese Begraafplaats de graven verlicht met het plaatsen van kaarsen.

De organisatie, in handen van de Stichting Viering Nationale Feestdagen, hoopt dat het licht van de kaarsen en de warmte van het vuur een ieder tot nadenken stemt over de betekenis van saamhorigheid en vrijheid. Vrijheid in ons land is mede te danken aan al diegenen die hun leven hebben
gelaten om ons land van dwingelan-dij en tirannie te verschonen.
Ze kwamen, vaak op jonge leeftijd, van elke kleur, van elk geloof, in de hoop op een wereld van vrede en solidariteit. Laten we met elkaar tonen dat we hun offer waard zijn en dat we hen altijd in licht van kerst zullen gedenken.

De Stichting Viering Nationale Feestdagen nodigt u van harte uit om op 24 december om 16.30 uur bij deze bijzondere herdenking aanwezig te zijn. De herdenking duurt tot 17.00 uur.

Dankzij sponsoren is het de Stichting Viering Nationale Feestdagen ook dit jaar weer gelukt deze gebeurtenis financieel mogelijk te maken, waarvoor wij onze sponsoren hartelijk willen bedanken.
Natuurlijk is deze bijzondere herdenking niet mogelijk zonder de hulp van de vele vrijwilligers, zoals verkeersregelaars, EHBO, ouderraden, de doedelzakspelers en de midwinterhoornblazers.

Gezien de grote opkomst van de afgelopen jaren is in overleg met de gemeente Rijssen-Holten het volgende besloten:

Vanaf 15.00 uur is er slechts eenrichtingsverkeer mogelijk van en naar de Canadese Begraafplaats. U kunt via de Molenbelterweg, de Holterbergweg naar boven. De Wullenbergweg (t.o. het Loesse Hoes) is eenrichtingsverkeer. U kunt hier uitsluitend aan de rechterkant parkeren.U dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.


Na afloop gaat u via de Eekhoornweg, Nijverdalseweg en de Forthaarsweg weer richting dorp. Wij vragen u, indien mogelijk, zoveel mogelijk per fiets of lopend naar de herdenking te komen.

In het licht van kerst zullen wij ze nooit vergeten.


PiXImage Fotografie, Zoetermeer (06-25078741)


PiXImage Fotografie, Zoetermeer (06-25078741)

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >