nieuws

Facultatieve
Sponsors

Video: Hilversum kiest voor twee crematoria

14 december 2012

De gemeenteraad van Hilversum heeft donderdagavond besloten dat er niet één, maar twee crematoria worden gerealiseerd in Hilversum. Op het Hilversumse deel van Crailo moet een groot regionaal crematorium komen. Daarnaast wil de gemeente samen met lokale uitvaartondernemers een kleinschalig crematorium realiseren.

Er wordt al lang gediscussieerd over de komst van een crematorium in Hilversum. In oktober leek het erop dat Hilversum samen met Laren zou werken aan een groot regionaal crematorium op het Hilversumse deel van Crailo. Op het Larense deel zou dan het nationale tenniscentrum van de KNLTB worden gebouwd.

Vorige maand kwam naar buiten dat Hilversum toch zou kiezen voor een eigen kleinschalig crematorium. Maar nu heeft de raad besloten dat beide varianten gerealiseerd moeten worden. De gemeente onderzoekt momenteel waar het kleine crematorium gebouwd kan worden. Het is overigens wel de bedoeling dat dat crematorium wordt gebouwd en geëxploiteerd door een marktpartij. De komende tijd zal de gemeente op zoek gaan naar een geschikte partij.

In de film hieronder ziet u een interview met de verantwoordelijk wethouder over dit onderwerp. Het interview is van Hilversummediastad.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >