nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kleurrijke opening bewassingruimte MCH Westeinde

13 december 2012


Den Haag, 13 december 2012. In een volle aula werd woensdag 12 december 2012 een openingsceremonie gehouden vanwege de opening van de bewassingruimte in MCH Westeinde. Dat gebeurde met onder meer met een koranrecitatie, een Hindoestaans openingsmantra en een in scène gezette bewassing met een pop door een Surinaamse bewassinggroep.

De bewassingruimte biedt nabestaanden van in het MCH overleden hindoe- en moslimpatiënten op rituele wijze afscheid nemen van hun dierbare.
In MCH Westeinde komen veel patiënten uit diverse levensbeschouwelijke gemeenschappen. Aan rituelen rondom het levenseinde wordt veel waarde gehecht. Het MCH wil optimale zorg bieden, ook wanneer het levenseinde nadert en na het overlijden. Het is belangrijk dat dit op korte termijn en op de juiste wijze in een geschikte omgeving plaatsvindt. De bewassingruimte biedt nabestaanden die mogelijkheid.

Zo is ervoor gezorgd dat de bewassingtafel in de bewassingruimte richting Mekka wijst. Naast de speciale, reine bewassingruimte is een ruimte waar nabestaanden zich kunnen reinigen voor de aanvang van de rituelen. Ook is er een familieruimte waar naasten van de overledene bij elkaar kunnen zijn en in gebed kunnen gaan.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >