nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA kleurt NS-stations met mooie woorden

11 december 2012

Elke inzending vertelt een persoonlijk verhaal

Eindhoven, 11 december – DELA coöperatie helpt Nederland met het delen van mooie woorden voor elkaar. Deze week verschijnen er daarom in en rondom de NS-stations honderden hartverwarmende boodschappen. Een voor Nederland unieke aanpak. Vanaf oktober deed DELA hiervoor via diverse media een oproep: Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan.

Elke inzending vertelt een persoonlijk verhaal

De woorden getuigen van de verbondenheid tussen mensen en generaties. Achter iedere inzending zit een persoonlijk verhaal. Zoals de inzending van Amy Berkers: ‘Rick is mijn beste vriend en helpt mij als ik het moeilijk heb. Het is zo vanzelfsprekend dat mijn broer voor mij klaarstaat, dat ik mijn waardering nog nooit zo naar hem had uitgesproken. Nu wilde ik die woorden eens voor hem opschrijven.’

Unieke aanpak

De inzending van Amy Berkers komt in Eindhoven, de woonplaats van haar broer. Martin Kersbergen, manager corporate communicatie bij DELA: ‘We hebben ons ingespannen zoveel mogelijk verschillende inzendingen te tonen en zo dicht mogelijk bij degene voor wie de mooie woorden zijn bestemd. Een voor Nederland unieke aanpak en daar zijn we trots op. Het is gelukt dankzij de intensieve samenwerking met drukkerij Kampert Nauta en exploitant CBS Outdoor’.


Zichtbare saamhorigheid

DELA startte dit najaar het initiatief om een stroom aan mooie woorden in gang te zetten. Uit onderzoek blijkt dat de verharding van de samenleving wordt gezien als het grootste probleem van deze tijd.
Martin Kersbergen: ‘De beste remedie tegen de verharding is een hernieuwd besef van verbondenheid. Het initiatief van mooie woorden maakt saamhorigheid zichtbaar. DELA coöperatie is groot geworden vanuit de overtuiging dat onderlinge verbondenheid telt. Wij dragen elkaars lasten en de zorg voor elkaar. Die overtuiging willen wij tonen, mede als ode aan onze oprichters van 75 jaar geleden.’

Over DELA

Zo’n 150 vestigingen, 2.100 medewerkers en 3,6 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 75 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is DELA’s ambitie dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg en het keurmerk Privacy Waarborg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >