nieuws

Facultatieve
Sponsors

RvS moet zich buigen over begraafplaats Zetten

9 januari 2020


Foto ter illustratie

De aanleg van nieuwe begraafplaats in Zetten zorgt voor spanning bij omwonenden. Onderwerp van discussie is het bestemmingsplan, maar vooral ook de toekomstige ontsluitingsweg naar de begraafplaats. Deze week stonden tegenstanders van de begraafplaats bij de Raad van State (Rvs) tegenover de gemeente Overbetuwe.

Op de begraafplaats is straks ruimte voor vierhonderd graven. Naar verwachting zullen er jaarlijks zestien uitvaarten plaatsvinden. Maar de buren zijn bang dat ze zestien keer per jaar overlast zullen ervaren van auto’s die naar de begraafplaats rijden, dat meldt de Gelderlander.

De rouwstoet zal straks door de Lewe van Aduardstraat naar de begraafplaats rijden. Omwonenden vinden die straat veel te smal. De gemeente is daarom bereid om de route te verleggen via de A.R. Holstraat maar daar zijn de omwonenden het ook niet mee eens. Zij willen dat de ontsluiting via de Hemmense Englaan wordt aangelegd, maar dat wil de gemeente niet hebben. Dus zal de RvS moeten beslissen hoe het verder moet.

De RvS moet zich ook buigen over het bestemmingsplan, die laat volgens omwonenden te veel aan onduidelijkheid over. Zo zou er volgens omwonenden straks een evenemententerrein gerealiseerd kunnen worden naast de begraafplaats. De gemeente zegt dat dat helemaal niet de bedoeling is, maar het bestemmingsplan sluit het niet uit. Er zullen mogelijk meer zaken uitgesloten moeten worden in het bestemmingsplan zodat omwonenden zich geen zorgen meer hoeven te maken.

Reageer op dit artikel

Reacties:


12 januari 2020 om 0:10

Janus

Zie voor uitgebreide informatie www.uitvaartzetten.nl


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE