nieuws

Facultatieve
Sponsors

Familie mag toch afscheid nemen overleden broer

Uitvaart op kosten van samenleving Schiedam

14 januari 2020

De broer van een dakloze man heeft met een tweet heel wat reacties los gemaakt. De man schreef in de tweet dat zijn broer onlangs is overleden en dat de familie geen afscheid mocht nemen. De gemeente Schiedam stelt de familie uit coulance in staat om voor de crematie alsnog afscheid te nemen.

De gemeente moet de uitvaart van de man regelen en betalen. Dat komt omdat de man geen geld heeft nagelaten en omdat de familie de kosten ook niet wil of kan betalen. Een woordvoerder van de gemeente legt in de Stentor uit dat de gemeente altijd eerst contact zoekt met nabestaanden als niemand de uitvaart wil regelen. Als de nabestaanden de kosten niet willen of kunnen betalen moet de gemeente de uitvaart regelen. Omdat de kosten voor de samenleving zijn regelt de gemeente een sobere uitvaart. Daar zit in Schiedam standaard geen mogelijkheid bij om afscheid te nemen, vertelt de woordvoerder aan de Stentor.

De gemeente laat in de krant weten dat ze het betreurt dat de man via sociale media reageert. Maar uit coulance zal de gemeente regelen dat de familie voor de crematie even bij de overledene kan zijn.

Geen geld voor een uitvaart

Kijk voor uitgebreide informatie en juridisch advies over het thema: Geen geld voor de uitvaart, in de infotheek van Uitvaart.nl.

Tip: als je geen geld hebt om de uitvaart van een dierbare te betalen maak je mogelijk aanspraak op bijzondere bijstand van de gemeente. Bel je gemeente en vraag naar de voorwaarden. Als je recht hebt op bijzondere bijstand kan je de uitvaart zelf regelen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >