nieuws

Facultatieve
Sponsors

Definitief oplaatverbod ballonnen Rotterdam

6 januari 2020

Per 1 januari 2020 is het oplaten van ballonnen definitief niet meer toegestaan in Rotterdam. De gemeenteraad heeft daartoe besloten vanwege de ernstige gevolgen die het oplaten van ballonnen heeft voor milieu en dieren.

Eerder dit jaar kreeg het oplaatverbod onbedoeld niet voldoende stemmen en werd daardoor niet doorgevoerd in de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening). Donderdag vond een nieuwe stemming plaats waarbij de meerderheid van de raad voor een verbod stemde.

Ballonnen oplaten is geen feest

Festivals, bruiloften, feestelijke openingen, herdenkingen maar ook manifestaties en uitvaartceremonies geven aanleiding tot het oplaten van ballonnen in welke vorm dan ook. Tegelijkertijd weten we dat ballonnen en de daarbij behorende linten, touwtjes en ijzerdraden zorgen voor vervuiling op straat en in het water en een gevaar vormen voor dieren. De resten kunnen worden opgegeten door vissen, vogels en andere dieren die hier ziek van worden of erin stikken. Ballonnen die met een open vuurbron opstijgen vormen daarnaast ook nog een risico op brand.

Wethouder Bonte: ‘Resten van ballonnen belanden in de natuur en in zee en komen in de magen van vogels en vissen terecht. Met het oplaatverbod voorkomen we veel dierenleed’.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Rotterdam op www.uitvaartrotterdam.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE