nieuws

Facultatieve
Sponsors

Aantal natuurbegravingen verdubbelt elke twee jaar

14 januari 2020


Foto: Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree

Het aantal begrafenissen op natuurbegraafplaatsen stijgt snel. In 2013 ging het om 250 begrafenissen en in 2019 waren dat er al 1.500. Het aantal natuurbegravingen verdubbelt ongeveer elke twee jaar, vertelt Wim van Midwoud van de LOB in een artikel op NU.nl.

Het aantal mag dan wel snel stijgen, in totaal is het nog steeds maar zo’n één procent van het totaalaantal uitvaarten. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een crematie. Maar natuurbegrafenissen lijken wel steeds meer een alternatief te worden. Nabestaanden hoeven geen duur grafmonument te kopen omdat er geen (permanent) grafmonument geplaatst mag worden op een natuurbegraafplaats. Een ander groot voordeel is dat er op een natuurbegraafplaats niet geruimd wordt. De graven gaan in de loop van de jaren weer op in de natuur. Veel mensen vinden het ruimen van graven op reguliere begraafplaatsen een groot nadeel. Op een natuurbegraafplaats krijgen overledenen een ‘eeuwige rustplaats’. Men noemt het ook wel een groene uitvaart

Er zijn op dit moment achttien natuurbegraafplaatsen. Dat zullen er in de komende jaren meer worden. Alleen in het West-Nederland van het land zijn weinig natuurbegraafplaatsen vanwege de hoge grondwaterstand. Wim van Midwoud legt in het artikel uit dat natuurbegraafplaatsen geen concurrentie zijn voor reguliere begraafplaatsen. Mensen die kiezen voor een natuurbegraafplaats zijn vooral mensen die eerder overwogen om te kiezen voor een crematie.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >