nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hele CAO 2020 - 2022 nu in te zien

23 januari 2020


Op 20 december publiceerde Uitvaartbranche.nl de nieuwe CAO voor de uitvaartbranche. Toen moest de door de vakbonden en de werkgevers overeengekomen CAO nog wel langs de ledenraadplegingen. Dat is inmiddels gebeurd en daarmee is de CAO definitief van kracht. Onderaan dit artikel kunt u de nieuwe CAO downloaden.

Partijen hebben een looptijd van 2 jaar en 2 maanden afgesproken. De nieuwe CAO geldt tot 1 maart 2022. Er is een loonsverhoging overeengekomen van 6% structureel (3% per 1 februari 2020 en 3% per 1 januari 2021).

Overige belangrijke afspraken betreffen duurzame inzetbaarheid (inclusief financiering van het cao Fonds), verhoging werkgeversbijdrage aan vakbondswerk, vervanging overgangsmaatregel zaterdagtoeslag crematoria door persoonlijke toeslag, afspraken voor werknemers die deels hoger ingedeelde werkzaamheden uitvoeren, rechtsbescherming vertrouwenspersonen, continueren van het creƫren van extra banen voor mensen met een beperking, alsmede een andere redactionele opzet van de cao die bovendien meer arbeidsrechtelijk relevante informatie voor werknemers bevat.

Bekijk de nieuwe CAO: CAO uitvaartbranche 2020-2022

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE